EURO 2024 Ko sve danas igra: Belgija protiv Rumunije za prve bodove, duel Portugala i Turske...

Devetog dana Evropskog prvenstva u Nemačkoj na programu su prvo dueli u grupi F.
Gruzija će snage odmeriti sa selekcijom Češke od 15 sati, dok će od 18 časova na teren Turska i Portugal, koje odlučuju o prvom mestu.
 
Dan završavaju ekipe u grupi E, gde će se za prve bodove boriti Belgija protiv Rumunije od 21 čas.
Gruzija - Češka
 
Prvi meč devetog dana Evropskog prvenstva u Nemačkoj igraju od 15 časova Gruzija i Češka u Hamburgu na "Folksparkstadionu".
I Češka i Gruzija u duel ulaze posle poraza u prvom kolu, pa je i jednima i drugima potrebna pobeda kako bi imali realne nade o plasmanu u nokaut fazu Evra.
 
Fudbaleri Turske savladali su Gruziju 3:1 u prvom meču grupe odigranom u Dortmundu.
 
Topovi su pomogli sultanu Mehmedu Osvajaču da probije zidine Konstantinopolja, a "đulad" u nogama Muldura i Gulera pobedi Turske nad Gruzijom. Česi su takođe imali loš start iako su se dobro držali u utakmici protiv Portugalije.
 
Fudbaleri Portugalije savladali su Češku 2:1 u utakmici prvog kola u grupe F na Evropskom prvenstvu.
 
Izabranici Roberta Martineza u uzbuljdivoj utakmici izvojevali su pobedu protiv Češke i to preokretom. Baš ovom utakmicom okončano je prvo kolo grupne faze na Evropskom prvenstvu.
 
Česi su se uspešno branili u prvom poluvremenu, a onda su prvi i poveli u 62. minutu golom Lukaša Provoda. 
 
Portugalija je ipak uspela da izjednači, a potom i pobedi golom Konsisaa u drugom minutu sudijske nadoknade.
 
Turska - Portugal
 
Od 18 sati u Dortmundu igraju Turska i Portugal. Meču na "Signal Iduna parku" prisustvovaće veliki broj turskih navijača.
 
Dve selekcije imaju priliku da potencijalnim pobedama izbore prvo mesto u grupi F. Posle očekivanih pobeda u prvom kolu međusobni duel mogao bi da bude i prekretnica za jednu od ekipa u nastavku takmičenja.
 
Prednost i uloga favorita na strani je ekipe Portugalije koju predvodi Kristijano Ronaldo.
 
Turska i Portugal su se do sada sastajali tek sedam puta, a ekipa sa Pirinejskog poluostrva ima šest pobeda i sve su bile u takmičarskim mečevima.
 
Jedini put kada je Turska trijumfovala, ekipe su igrale prijateljski duel 2012. godine.
 
Belgija - Rumunija
 
Belgija posle poraza od Slovačke 1:0, mora da pobedi Rumuniju ukoliko želi da održi nade za plasmanom u drugu fazu šampionata održivim.
 
Posle pobede Ukrajine nad Slovačkom posle preokreta 2:1 u potpunosti se zakomplikovala situacija u Grupi E.
 
Sada i Slovačka i Ukrajina i Rumunija imaju po tri boda.
 
Ekipa Domenika Tedeska utakmicu je počela veoma loše, a drugo poluvreme igrala lošim intenzitetom i bez pravog podizanja ritma, iako se činilo da će doći do izjednačenja, to se nije dogodilo.
 
"Crvenim đavolima" poništena su dva gola Lukakua koje je postigao iz nedozvoljenih pozicija.
 
Fudbaleri Rumunije savladali su na "Minhenskoj areni" Ukrajinu ubedljivo sa 3:0 u prvoj utakmici grupe E na Evropskom prvenstvu.
 
Ekipa koju predvodi Edvard Jordanesku upisala je tek drugu pobedu na evropskim šampionatima u sedamnaest odigranih duela.
 
Rumuni imaju priliku da se pobedom plasiraju u drugu fazu.
 
Dve selekcije su se do sada sastajale pet puta, a Rumunija je uspešnija sa 3:2 u pobedama.
 
Poslednji duel dve ekipe su odigrale 2012. godine, a bio je prijateljskog karaktera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Pešić potpisao ugovor, ostaje selektor

Svetislav Pešić ostaje selektor Srbije, pošto je zvanično potpisao ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije do 30. septembra 2025. godine uz mogućnost produženja saradnje.

Alkaras u finalu egzibicionog turnira u Rijadu

Drugi teniser sveta, Španac Karlos Alkaras plasirao se u finale egzibicionog turnira "Slem šest kraljeva" u Rijadu, nakon što je posle dva seta pobedio svog sunarodnika Rafaela Nadala 6:3, 6:3.

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.