EURO 2024: Remi Gruzije i Češke

Fudbaleri Gruzije i Češke odigrali su danas u Hamburgu nerešeno 1:1, u utakmici drugog kola Grupe F Evropskog prvenstva.
Gruzija je povela pogotkom Žorža Mikautadzea sa penala u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena, a izjednačio je Patrik Šik i 59. minutu.
 
Posle dva odigrana kola, i Gruzija i Ćeška imaju po bod.
 
Češka je bila bolji rival u prvom poluvremenu, imala je veliki broj prilika, ali nije uspela da savlada raspoloženog golmana Gruzije Georgija Mamardašvilija, dok je Gruzija iskoristila svoju najbolju šansu.
Samo u prva tri minuta utakmice, Mamardašvili je zaustavio udarce Adama Hložeka i Partika Šika. Golman Gruzije je savladan u 23. minutu, ali je taj gol Hložeka poništen zbog igranja rukom.
 
Kada je izgledalo da će ekipe na poluvreme otići bez golova, Gruzija je povela u nadonkadi vremena.
 
U prvom minutu nadoknade Guram Kašija je iz neposredne blizine šutirao pravo u golmana Češke, ali se odmah oglasila VAR soba zbog potencijalnog penala. Nakon što je sudija Danijel Zibert odgledao snimak sporne situacije, pokazao je na belu tačku pošto je igrač Češke Robin Hranač igrao rukom.
Siguran izvođač jedanaesterca bio je Mikautadze u četvrtom minutu nadoknade.
 
U prvom narednom napadu, Šik je još jednom opasno zapretio, ali je još jednom kao pobednik izašao golman Gruzije, pa je njegova ekipa na odmor otišla s vođstvom.
 
Bilo je uzbuđenja i na početku drugog poluvremena. Odmah nakon što Gruzija nije iskoristila kontranapad koji je loše završio Anzor Mekvabišvili, usledila je kazna na drugoj stani u 59. minutu.
 
Posle kornera i skoka Ondreja Lingra, lopta se od stative odbila do Šika koji je grudima poslao u mrežu Gruzije za 1:1.
 
Česi su bili bolji do kraja meča, imali su bolje prilike, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat.
 
Gruzija je u poslednjim momentima utakmica mogla čak i do pobede, ali je Lobzanidze posle kontranapada svoje ekipe izašao sam ispred golmana, ali je šutirao preko gola.
 
U drugom meču ove grupe danas se sastaju Turska i Portugal.
 
Fudbaleri Gruzije će će u poslednjem kolu igrati protiv Portugala, a Češke protiv Turske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Uefa suspendovala turskog fudbalera

Turski ministar sporta Osman Askin Bak ocenio je kao "nepravednu" odluku Evropske fudbalske unije (Uefa) da suspenduje turskog fudbalera Meriha Demirala.