EURO 2024: Fudbaleri Belgije pobedili Rumuniju

Fudbalska reprezentacija Belgije pobedila je večeras u Kelnu Rumuniju 2:0, u utakmici drugog kola Grupe E na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.
Belgija je povela golom koji je Juri Tielmans postigao u drugom minutu, a pobedu je obezbedio Kevin De Brujne pogotkom u 80. minutu.
 
Belgija je povela već u drugom minutu golom Tielmansa sa ivice šesnaesterca, posle povratne lopte Romelua Lukakua.
 
Dva minuta kasnije Rumunija je zapretila kada je šutirao Radu Dragušin, a belgijski golman Kun Kastels odbranio.
U 14. minutu šutirao je Lukaku iz okreta, a jedan rumunski fudbaler blokirao je šut i izbacio loptu u korner.
 
Dobru akciju Belgija je izvela u 19. minutu kada je De Brujne dobro pronašao Dodija Lukebakija, čiji je udarac odbranio golman Florin Nica.
 
Belgijanci su imali inicijativu, a Rumunija je pokušavala na kontranapade. U 25. minutu Valentin Mihaila je došao do šesnaesterca, ali su ga tu okružili protivnički igrači, a zatim je napravljen prekršaj nad Amaduom Onanom.
U 30. minutu Nica je odbranio šut Žeremija Dokua, a tri minuta kasnije pokušao je i Lukebakio, ali je njegov šut blokiran.
 
Rumuni su uzvratili preko Denisa Mana u 37. minutu, kada je belgijski golman bez problema intervenisao, a posle toga pokušao je i Denis Draguš.
 
Belgija je do kraja poluvremena imala šansu preko De Brujnea, koji je šutirao pravo u protivničkog golmana. Poslednju šansu u prvom delu igre za Rumuniju propustio Andrej Burka, koji je glavom poslao loptu pored gola.
 
Na početku drugog poluvremena Rumunija je imala dve šanse preko Mana i Mihaila, ali su obojica bili neprecizni.
 
U 52. minutu De Brujne je dobro šutirao a lopta otišla pored stative, a u šansi je bio i tri minuta kasnije, kada je odbranio rumunski golman.
 
Posle njega šanse su imali i njegovi saigrači Doku i Lukaku, ali nisu uspeli da zatresu mrežu Nice.
 
Lukaku je u 64. minutu postigao gol, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda. Belgijski napadač bio je u šansi i dva minuta kasnije, ali je Nica odbranio.
 
Rumunija je mogla da izjednači u 68. minutu kada je posle greške Onane Man izašao pred golmana, ali je Kastels odbranio. U 75. minutu sa distance je pokušao Marijus Marin, ali neprecizno.
 
Belgija je udvostručila prednost u 80. minutu golom De Brujnea. Belgijski golman ispucao je loptu, do nje nije došao Lukaku, ona se odbila do De Brujnea koji je izdržao duel sa protivničkim igračem i poslao je u mrežu.
 
Tri minuta kasnije Leandro Trosar je propustio priliku za treći gol Belgije kada je umesto da šutne, pokušao da doda loptu do Lukakua. Do kraja utakmice, Lukaku je imao šansu u 88. minutu, ali je njegov udarac odbranio rumunski golman.
 
Na tabeli Grupe E sve četiri ekipe imaju po tri boda, Rumunija, Belgija, Slovačka i Ukrajina.
 
U trećem kolu 26. juna Belgija će igrati protiv Ukrajine, a Rumunija protiv Slovačke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Vimbldon: Lajović poražen na startu

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kola Vimbldona, pošto je danas posle tri seta poražen od 10. igrača sveta Bugarina Grigora Dimitrova 3:6, 4:6, 5:7.