Odbojkaši Srbije idu na Olimpijske igre u Parizu

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije obezbedila je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.
Odbojkaši Srbije idu na Olimpijske igre u Parizu
Foto: OSS
Odbojkaši Srbije su po završetku Lige nacija na rang listi Svetske odbojkaške federacije zadržali prednost u odnosu na jedinog rivala u borbi za poslednju olimpijsku vizu, selekciju Kube.
 
Kuba je danas u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja u Ligi nacija izgubila od Poljske sa 3:0, čime je ostala bez šansi da na rang listi pretekne Srbiju.
Srbija sada ima 11 poena prednosti u odnosu na Kubu, a u večerašnjoj utakmici protiv Slovenije može da izgubi najviše pet poena, tako da taj duel neće imati takmičarski značaj ni za nas, ni za Slovence.
 
Posle Pekinga 2008. i Londona 2012, treći put ćemo na Olimpijskim igrama imati žensku i mušku odbojkašku reprezentaciju.
Srbija će na Olimpijskim igrama imati šest selekcija u ekipnim sportovima, a prvi put će naš olimpijski tim imati više od 100 sportista.
 
Pored odbojkaša i odbojkašica, za olimpijska odličja u Parizu će se boriti košarkašice, košarkaši, vaterpolisti i basketaši. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Vimbldon: Lajović poražen na startu

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kola Vimbldona, pošto je danas posle tri seta poražen od 10. igrača sveta Bugarina Grigora Dimitrova 3:6, 4:6, 5:7.

Verstapenu pol pozicija u Austriji

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Austrije, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.