EURO 2024: Nemačka prva u grupi A, napadač Mađarske bez svesti iznet sa terena

Fudbaleri Nemačke i Švajcarske odigrali su večeras u Frankfurtu nerešeno 1:1, u meču poslednjeg, trećeg kola Grupe A Evropskog prvenstva.
EURO 2024: Nemačka prva u grupi A, napadač Mađarske bez svesti iznet sa terena
Foto: Screenshot (RTS)
Obe selekcije su obezbedile plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.
 
Nemačka sa prvog mesta u grupi sa sedam bodova, a Švajcarska kao druga sa pet bodova.
 
Povela je Švajcarska golom Dan Ndoja u 28. minutu. Samo dva minuta kasnije, Ndoj je imao novu priliku, ali njegov udarac iskosa je završio zamalo pored gola.
Izjednačenje Nemačkoj doneo je Niklas Filkrug pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.
 
U 17. minutu Robert Andrih je udarcem sa preko 25 metara zatresao mrežu, ali je taj gol poništen, nakon gledanja snimka, zbog faula koji je napravio Musijala u ranijoj fazi napada.
 
Nemačka je preuzela inicijativu u nastavku prvog poluvremena, imala veći posed lopte, a najbolju priliku propustio je Ridiger, kada je glavom sa pet metara šutirao pored gola.
 
I u drugom delu Nemačka je imala više od igre, ali nije uspevala da stvori ozbiljniju šansu i odlučivala se za udarce iz daljine. U najboljoj poziciji je bio Toni Kros ali je sa oko 20 metara šutirao daleko pored gola.
 
Veliku priliku imao je Kimih u 70. minutu, šutirao je sa pet metara ali je njegov udarac izblokirao Akanđi.
 
Švajcarska je u 84. minutu preko Vargasa uspela po drugi put da zatrese mrežu Nemačke, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.
 
Minut kasnije Kai Hrvec je udarcem glavom sa pet metara pogodio prečku sa gornje strane. U 88. minutu šutirao je Džaka sa više od 25 metara, lopta je išla u levi ugao, ali je dobro intervenisao golman Nemačke Nojer.
 
Nemačka je izjednačila u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Raum je centrirao sa leve strane, a najviši u skoku je bio Filkrug i udarcem glavom pogodio gornji levi ugao.
 
U istom terminu, u istoj grupi, Mađarska je u Štutgartu pobedila selekciju Škotske sa 1:0.
 
Mađarska je do pobede stigla golom Kevina Šobota u 10. minutu sudijske nadoknade vremena. Nakon prekida za Škotsku Mađari su istrčali dobar kontra napad, Šalaji je centrirao sa leve strane, a Čobot je sigurnim udarcem iz "srca šesnaesterca" zatresao mrežu.
 
Mađarska je treća u grupi sa tri boda, i pokušaće da se plasira u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.
 
Škotska je ostaja na jednom bodu i završila je učešće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.
 
Varga bez svesti iznet sa terena 
 
Napadač mađarske reprezentacije Barnabas Varga zadobio je tešku povredu i sa terena je iznet bez svesti.
 
Prilikom centaršuta u 68. minutu, 29-godišnji Varga se sudario sa golmanom Škotske Ganom, dobio jak udarac, a potom i temenom udario o zemlju pri padu.
 
Varga je ostao nepomično da leži, a njegovi saigrači su odmah pritrčali i okrenuli ga na bok.
 
Nakon kratkog oklevanja, hitne službe su reagovale i sa kragnom oko vrata i bez svesti Varga je iznet sa terena i prevezen u bolnicu.
 
Prilikom iznošenja sa terena, njegovi saigrači su ga okružili i raširili braon čaršav oko njega, kako bi sprečili fotoreportere i kamere da ga snime.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Vimbldon: Lajović poražen na startu

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kola Vimbldona, pošto je danas posle tri seta poražen od 10. igrača sveta Bugarina Grigora Dimitrova 3:6, 4:6, 5:7.

Verstapenu pol pozicija u Austriji

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Austrije, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.