Stojković pred Dansku: Igraju čvrst fudbal, ne pobeđuju, ali ni ne gube

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da Danska ima odlične igrače koji igraju čvrst fudbal i da su oni dobro organizovana reprezentacija.
Stojković pred Dansku: Igraju čvrst fudbal, ne pobeđuju, ali ni ne gube
Foto: Beta (AP/Ariel Schalit)
"Utakmice protiv Engleske i Slovenije su nam bile važne, ali nam je meč protiv Danske najvažniji. Danci igraju dosta ozbiljno. Imaju odlične igrače, igraju čvrst fudbal. Ne pobeđuju, ali ni ne gube. Dobro organizovana ekipa, igraju dosta ozbiljno", rekao je Stojković.
 
"Nisu pobedili u prethodna dva meča, ali nisu ni izgubili. Učinićemo sve da posle tri poraza od njih prekinemo tu tradiciju", dodao je on.
Srbija će sutra u 21 čas u Minhenu igrati protiv Danske, u trećem kolu Grupe C Evropskog prvenstva.
 
"Želimo da popravimo spor start. Da ne prepustimo rivalu prvih 15-20 minuta meča. To se nije dešavalo samo ovde na prvenstvu, nego i u pripremnim utakmicama. Moguće da je potrebna psihološka priprema. Analiziramo i razgovaramo. Odigrali smo po meni dobre dve utakmice i nadam se da će tako biti i sutra i da ćemo pobediti", rekao je Stojković.
 
U prvom kolu Srbija je poražena od Engleske (0:1), a u drugom je remizirala sa Slovenijom (1:1).
"Biće promena. Utakmica se igra 90 minuta, a ne 45. Treba zato biti pametan pri izboru startne podstave, ali i igrača na klupi jer je klupa u današnjem fudbalu važnija nego oni koji istrče kao starteri. Plan igre postoji, ali zavisi od situacije kako ćemo dalje reagovati", izjavio je Stojković.
 
On je rekao da su svi igrači raspoloženi i da je sutra velika utakmica i praznik fudbala.
 
"Ja moje igrače gledam kao tim. Nekada nije fer govoriti o pojedincima. Organizovani smo, delujemo timski, svaki igrač daje svoj doprinos, nema samoisticanja i individualizma. Tim je uvek bio i uvek će biti najvažniji", rekao je selektor Srbije.
 
"Zadovoljan sam njihovim ponašanjem. Zajedno smo već mesec dana, to je bilo besprekorno ponašanje. Čudi me da se ne potuku kada su toliko zajedno, to se dešava, ali su moji igrači mnogo fini i nemam primedbu na ponašanje i uopšte u rešavanju obaveza. To nas krasi, možda bi neko voleo da to razbije, ali ne damo se i ne damo da imamo bilo kakvu vrstu problema", dodao je Stojković.
 
Stojković je rekao i da "niko ne može da ospori da se igrači bore i ulažu maksimalan napor da dođu do rezultata".
 
"Evropsko prvenstvo je skup najboljih ekipa i konkurencija je oštra. Sutra nas očekuje utakmica koja određuje naš plasman, a želim da podsetim da mi prvi put posle 24 godine igramo na Evropskom prvenstvu i imamo samo jednu pobedu, protiv Norveške. Treba biti realan, jer je Danska fenomenalna ekipa i to ne sme da se potceni. Ne potcenjujemo, ali verujemo da možemo da igramo sa Danskom", rekao je Stojković.
 
Na pitanje da li bi više voleo da kapiten Danske Eriksen počne meč u startnoj postavi ili na klubi Stojković je rekao da je Eriksen obeležio jednu generaciju, da je inteligentan igrač sa izuzetnim šutem, i da bi voleo da ostane na klupi.
 
"Danska ima sjajnu akademiju i uvek je u vrhu fudbala. Imam poštovanje prema danskom fudbalu i prema selektoru Danske. Fizički će biti izazov da budemo na istom nivou kao Danska, ali ne bih govorio samo o fizičkoj pripremi igrača, jer rival ima odlične igrače", zaključio je Stojković.
 
Defanzivac Srbije Strahinja Pavlović je rekao da su mu Danci koje poznaje rekli da Srbija može da pobedi, i dodao da svim igračima znači podrška koju im je poslao Novak Đoković.
 
"Danci sa kojima se poznajem su kroz razgovor istakli da imamo kvalitet da ih pobedimo. Kolabirao sam (na poluvremenu meča protiv Slovenije), ali sam sada dobro", rekao je Pavlović.
 
Za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva Srbiji je sutra neophodna pobeda protiv Danske.
  • Еустахије

    24.06.2024 22:11
    Значи играмо тактику жуљају ме копачке
  • Da da

    24.06.2024 20:20
    Biće opet bla bla truć.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport