Pešić: Za nas će svaka medalja imati zlatni sjaj

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da će svaka medalja na Olimpijskim igrama imati zlatni sjaj i dodao da je ovogodišnji košarkaški turnir na OI najjači u istoriji.
Pešić: Za nas će svaka medalja imati zlatni sjaj
Foto: Beta (Saša Đorđević/arhiva)
"Danas smo zvanično počeli pripreme za Olimpijske igre. Prva faza se završava sa dve trening utakmice protiv Holandije i Turske. Posle toga putujemo u Abi Dabi i tamo ćemo igrati protiv SAD i Australije. Potom se vraćamo u Srbiju", izjavio je Pešić.
 
On je rekao da je, umesto Lučića, koji se zahvalio na pozivu, pozvan Radanov.
Pešić je rekao i da je optimizam uvek dobar ali da treba poći od "realnih ciljeva koji se postavljaju pred ekipu".
 
"I realni ciljevi su teško ostvarivi. Za početak da se spremimo za grupu. Ovo je najjači olimpijski turnir do sada u istoriji. Osim Japana i Južnog Sudana sve reprezentacije mogu do medalje. Glavni kandidati za zlato su SAD, Kanada i Francuska. Za nas svaka medalja će imati zlatni sjaj", rekao je Pešić.
 
"Tačno je da imamo talenat i kvalitet, ali moramo svaki dan da radimo na hemiji, da nam ništa ne bude teško i da možemo na to da prevaziđemo teškoće koje će se ukazati", dodao je selktor.
Pešić je rekao i da se nada će povrede zaobići njegove igrače i da se nada da će Jović koji se dobro oporavlja od povrede biti spreman za Igre.
 
Naveo je da Srbija "ima talenta u napadu ali da sve počinje od odbrane".
 
Pešić je rekao i da mu je drago što su Pokuševski i Plavšić u reprezentaciji i dodao da mora da se misli na reprezentaciju i posle Olimpijskih igara.
 
"Odajem priznaje Lučiću i Kaliniću. Dođe vreme kada, iz različitih razloga, prioriteti postaju drugi. Dolaze godine, povrede. Nije baš da ti momci koji nekada otkažu ne vole svoju zemlju, da ne navijaju za svoju reprezentaciju. Kada si odgovoran, preuzimaš odgovornost i za druge. Ako nisi spreman da odgovoriš, onda ne dođeš", rekao je Pešić.
 
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović se zahvalio državi i predsedniku republike na pomoći i poželeo da se reprezentacija vrati sa dobrim rezultatom.
 
"Na Olimpijske igre idu tri selekcije, basket 3x3 i ženska i muška reprezentacija. To je prvi put u istoriji naše zemlje. Veliki uspeh. Naše je da obezbedimo da sve selekcije imaju dobre uslove. Želim na prvom mestu zdravlje, to su odlični momci i igrači, i da se vrate sa dobrim rezultatima", rekao je Danilović.
  • veseli petar

    25.06.2024 15:54
    Ideemooo
    Msm da možemo da uzmemo medalju....a sada koju!? Ma videćemo..
  • Презиме

    24.06.2024 23:52
    Дефинитивно, свака медаља је спектакуларан успех а ја вам желим да и са овом репрезентацијом поновите успех којим сте нас обрадовали у Индијанаполису 2002! Срећно!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport