Fudbaleri Srbije večeras protiv Danske za osminu finala: Kalkulacija jasna, postoji i luda opcija

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras protiv Danske u poslednjem kolu C grupe igra za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.
Fudbaleri Srbije večeras protiv Danske za osminu finala: Kalkulacija jasna, postoji i luda opcija
Foto: Beta/AP
Kao i protiv Slovenije, Srbija će igrati na "Alijanc areni" u Minhenu, ali sada od 21 sat.
 
Kalkulacija je jasna - pobeda vodi u drugi krug i duel sa Nemačkom u osmini finala, osim u slučaju da Slovenija priredi senzaciju i savlada Englesku, tada bi srpski tim takođe prošao dalje, ali kao trećeplasirani bi išao na pobednika E ili F grupe.
Postoji i "luda kombinacija" po kojoj bi Srbija sa remijem protiv Danske, uz puno golova, mogla do osmine finala.
 
Da bi se to desilo potrebno je i da Slovenija izgubi od Engleske sa bar dva gola razlike i da Portugal ne izgubi od Gruzije, a Turska da savlada Češku.
Selektor Dragan Stojković još nije doneo odluku da li će igrati sa jednim ili dva napadača, a u u startnih 11 očekuje se Lazar Samardžić.
 
"Razmišljamo o svim segmentima kad je naša formacija u pitanju. Biće promena, ali ako vam kažem jedna, dve ili tri, šta vam to znači. Utakmica se ne igra 45 minuta, treba razmišljati ko će početi, ko će biti na klupi i šta mi treba da uradimo da imamo oružje na klupi, da privedemo meč kako treba u naš tok. Treba biti inteligentan po pitanju startne pozicije, ali i klupe, jer i klupa je danas mnogo važna", izjavio je Stojković.
 
Srbija je izgubila od Danske u sve tri međusobne utakmice, a Stojković smatra da je sada vreme da Srbija pobedi.
 
"Znali smo da je Engleska važna utakmica, ali sada je Danska najvažnija. I dobro je što igramo u 21 sat. Oni igraju čvrsto, organizovano, mnogo se žrtvuju na terenu. Tri puta smo izgubili i sada je vreme da promenimo istoriju. Probaćemo sve što je do nas da dođemo do pobede", poručio je Stojković.
  • Aleksandar Lazarevic

    25.06.2024 15:01
    Aleksandar Lazarevic
    Ako danas nepoletimo kao Orlovi sutra ce nam Kokoške kokodakati!
  • joki

    25.06.2024 12:07
    trbijaaaa
    Pa gde su šajkača i 3 prsta, neozbiljno, BRE! .-)))
  • Џука

    25.06.2024 12:00
    Јуриш на фудбалску бастиљу покрадоше нас и судије и Данци 5:2 за Србију

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport