Srbija remijem protiv Danske završila nastup na Evropskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Minhenu, u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, igrala protiv Danske nerešeno 0:0.
Srbija remijem protiv Danske završila nastup na Evropskom prvenstvu
Foto: Beta/AP (Matthias Schrader)

Sa osvojena dva boda reprezentacija Srbije je zauzela poslednje mesto u grupi. 

Prva je Engleska sa pet bodova, dok Danska i Slovenija imaju po tri boda, ali je Danska zauzela drugo mesto.

Nije bilo mnogo uzbuđenja na utakmicama u Minhenu i Kelnu, pošto su obe završene bez golova.

Nakon izjednačenog početka, u kom se igralo između dva kaznena prostora, prvu priliku je imala Danska u 21. minutu. Šutirao je Eriksen sa oko 20 metara, ali je golman Srbije Rajković dobro reagovao.
 
Dva minuta kasnije, Eriksen je izveo korner nakon kog je lopta završila u mreži ali je sudija pokazao da je lopta prilikom centaršuta napustila granice igrališta.
 
U 32. minutu iskosa sa ivice šesnaesterca udarac je oprobao Hojlund, ali je ponovo dobro reagovao Rajković.
 
Danska je novu priliku imala u 39. minutu, šutirao je Vind iz dobre pozicije ali visoko preko gola.
 
Danska je bila bolja u prvom poluvremenu, imala veći posed lopte i više udaraca ka golu. Srbija je prvi deo igre završila bez šuta ka golu protivnika.
 
Srbija je iz prvog udarca ka golu u 64. minutu uspela da zatrese mrežu Danske, ali je taj gol poništen zbog ofsajda u kom se našao Luka Jović.
 
Nakon kornera u 64. minutu koji je izveo Eriksen, najviši u skoku je bio Vestergor, ali je šutirao direktno u Rajkovića.
 
Srbija je imala priliku u 81. minutu. Vlahović se izborio za loptu u šesnaestercu, uputio povratni pas ka Mitroviću, koji je šutirao iskosa u dalji ugao, ali je lopta završila pored stative.
 
Dva minuta kasnije Mitrović i Kristensen su bili u duelu u šesnaestercu, defanzivac Danske je povukao Mitrovića za dres, ali francuski sudija Leteksije nije reagovao.
 
U 89. minutu iz velike daljine glavom je pokušao Vlahović, ali preko gola.
 
Poslednju priliku Srbija je imala u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, ali je Milinković-Savić slabo šutirao sa oko 16 metara, direktno u golmana Danske.
 
Kao prva u grupi plasman u osminu finala izborila je Engleska, koje su večeras u Kelnu odigrala nerešeno protiv Slovenije 0:0.
 
Engleska je osvojila pet bodova, a Slovenija tri, kao i Danska, ali zbog većeg broja žutih kartona od Danske, završila je na trećem mestu, ali je plasman u osminu finala izborila kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.
  • Vojvodjan Jugosloven

    26.06.2024 17:27
    Vojvodina ima 9 reprezentacija
    Ne vidim u cemu je problem.
    Pa mi Vojvodjani imamo joa reprezentacija
    Ispale su Srbija Hrvatska i Bosna(a najvise bosanaca u NS)
    Ali zato su tu jos Slovacka Madjarska Rumunija Ceska Ukrajina izvinite ako sam nekog zaboravio
  • Soko zove orla

    26.06.2024 11:51
    ahahaha
    Orao pao
  • Liman 2

    26.06.2024 09:08
    Zatucanom,zatucani
    A raspali botovi lupaju minuse kao da će to nešto da promeni. Pa i vi mislite isto, da je Piksi luzer i da nam ne treba stadion! A zna se ko je za sve kriv !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport