Rumunija, Belgija i Slovačka u osmini finala EP, Ukrajina ide kući

Fudbalske reprezentacije Rumunije i Slovačke plasirale su se danas u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto su u Frankfurtu odigrale nerešeno 1:1, u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe E.
Rumunija, Belgija i Slovačka u osmini finala EP, Ukrajina ide kući
Foto: Beta/AP
U osmini finala je i Belgija, koja je u isto vreme u drugoj utakmici Grupe E u Štutgartu odigrala nerešeno 0:0 protiv Ukrajine.
 
Sve četiri ekipe u Grupi E imaju po četiri boda, Rumunija će kao prva ići u osminu finala, Belgija kao drugoplasirana, a Slovačka kao trećeplasirana, dok je Ukrajina završila takmičenje.
Prvu šansu na utakmici u Frankfurtu imala je Rumunija u 11. minutu kada je šutirao Andrej Raciju, a golman Martin Dubravka odbranio.
 
Slovačka je zapretila u 22. minutu kada je David Hancko centrirao sa leve strane, ali nijedan igrač nije uspeo da zahvati loptu koja je prošla pored sttive.
Dva minuta kasnije Slovačka je povela golom Ondreja Dude, koji je između trojice igrača glavom poslao loptu u dalji ugao.
 
Slovačka je pokušavala da postigne drugi gol, šutirao je u 31. minutu David Strelec, ali preko gola.
 
U 34. minutu dosuđen je prekršaj koji je Hancko napravio na Hadžiju. Rumunski fudbaleri tražili su penal, situaciju je proveravao VAR i odluka je promenjena, pa je dosuđen jedanaesterac, koji je iskoristio Razvan Marin u 37. minutu za izjednačenje.
 
Do kraja poluvremena pokušao je Denis Draguš, ali je bio neprecizan.
 
U 52. minutu Lukaš Haraslin je dobro prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac i šutirao, ali pravo u rumunskog golmana.
 
Rumunija je zapretila i u 61. minutu kada je šut Razvana Marina odbranio slovački golman, a zatim je i Draguš pokušao, ali je bio neprecizan.
 
Rumunski golman Nica odbranio je u 64. minutu šut Streleca.
 
Ekipe su posle toga usporile, zadovoljile su se bodom, koji im je doneo plasman u osminu finala.
 
U drugoj utakmici u toj grupi, Belgija i Ukrajina su u Štutgartu odigrale bez pogodaka, 0:0.
 
U sedmom minutu Belgija je imala šansu kada je Kevin De Brujne dodao do Romelua Lukakua, koji nije najbolje zahvatio loptu, pa je lako intervenisao golman Anatolij Trubin.
 
Belgija je imala više loptu, ali je šansu napravila Ukrajina, u 21. minutu kada je Anatolij Jaremčuk šutirao sa više od 20 metara, a golman Kun Kastels odbranio.
 
Posle greške Belgijanaca, Ukrajina je izvela kontranapad u 22. minutu, ali je Artjom Dovbik bio neprecizan.
 
U 33. minutu u šansi je bio De Brujne, koji je šutirao pored gola.
 
Ukrajina nije iskoristila dobru priliku u 42. minutu kada je Šarapenko dobro pronašao Jaremčuka, a on je, umesto da šutira, pokušao da doda loptu do Dovbika, ali neuspešno.
 
Poslednju šansu u prvom poluvremenu imala je Belgija preko De Brujnea, ali je njegov udarac zaustavio ukrajinski golman.
 
Belgija je u nastavku pokušavala da napravi šansu, pokušavali su Žeremi Doku, Lukaku i Tielmans, ali nisu ozbiljnije ugrozili ukrajinskog golmana.
 
Ukrajina se uglavnom branila, a njen golman Trubin je i u 65. minutu zaustavio šut Lukakua, posle dodavanja De Brujnea.
 
U 73. minutu pokušao je i Janik Karasko, a Trubin odbranio, a nedugo potom na drugoj strani posle duge lopte šut je probao Dovbik, ali je šut blokirao Vaut Faes.
 
Dovbik je u 79. minutu pogodio spoljni deo mreže, a tri minuta kasnije njegov saigrač Ruslan Malinovski pokušao je iz kornera da savlada belgijskog golmana, koji je uspeo da odbrani.
 
U prvom minutu nadoknade pokušao je Georgi Sudakov, ali je šutirao pravo u golmana Kastelsa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport