Piksi: Kakav fijasko, o čemu govorite? Dobro smo ih namučili

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu uveče sletela je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" posle neuspešnog nastupa na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.
Piksi: Kakav fijasko, o čemu govorite? Dobro smo ih namučili
Foto: Beta (AP Photo/Antonio Calanni)
Prvo pitanje novinara selektoru Draganu Stojkoviću ticalo se fijaska u Nemačkoj, ali se selektoru takav opis nastupa Srbije nije svideo.
 
"Kakav fijasko, o čemu govorite? Nismo uzeli jedan, nego dva boda", rekao je on, prenosi Sport klub.
Na pitanje da li je ostavka moralni čin, nije želeo da odgovori.
 
"Hajde, sledeće pitanje", rekao je Stojković.
 
Odgovornost za rezultat preuzeo je na sebe.
 
"Ja sam najodgovorniji jer donosim odluke. Radio sam sve najbolje po tim. Od treninga, priprema utakmica, taktike, svega što je u opisu mog posla. Nisam ja rijaliti i ne treba praviti senzacije. O mom statusu drugi odlučuju", izjavio je. 
Dodao je da je ponosan na igrače.
 
"Ponosan sam na ove momke, na to kako smo predstavili Srbiju. To što se rezultati nisu poklopili, ne treba da zaboravimo da je 90 odsto Srbije verovalo da ćemo da dobijemo pet golova od Engleske. Ili šest. Naša odbrana je bila jedna od najboljih tamo. Dobro smo ih namučili, hoće neko da mi kaže da je neko bio bolji od nas? Neće moći, to nije tačno. Očekivali smo da pobedimo Sloveniju, ali nismo. Nismo iskoristili svoje šanse", rekao je selektor.
 
Naveo je da razume razočaranje i frustraciju. 
 
"Ako je neko nezadovoljan, onda sam to ja. To kako se osećam u duši samo ja znam. Ne postoje fijasko, niti debakl. Fijasko je kada te neko dobije 7:0, kada pijančiš po Minhenu i Augzburgu i tučeš se po treningu. Ponosan sam na momke kako su se ponašali", rekao je Stojković. 
 
Na pitanje o tome da postoje najave da neki igrači ne žele više da nastupaju za reprezentaciju, rekao je će o tome govoriti kada bude video zvanične izjave. 
 
"To su sve dezinformacije i spekulacije. Želite da pravite probleme gde ih nema. Mediji su čekali naš neuspeh, nemojte da se lažemo. Negativne stvari donose određenu vrstu interesovanja. Niko ne može da kaže da momci nisu izgarali. Slobodno kritikujte, tu sam da primam udarce. Nemojte da dirate reprezentaciju", rekao je Dragan Stojković.

Komentari 69

  • jel realno

    28.06.2024 11:31
    jedan gol bi promenio sve
    mi smo se VAZDA ne sreću nalazili na boljem mestu u fudbalu što značu da nismo baš fudbaleri. Da su dali jedan gol stanje bi bilo drugačije i doček.
    Usput zna se ko igra fudbal.
    P je u pravu očekivali smo svi da če se vratiti sa bezbroj golova. Držali su bar noge skupljene i sve dali na odbranu.
  • Fića

    28.06.2024 08:37
    Nije ni čudo...!
    Nije ni čudo što ovako govori, ako se ima u vidu ko ga je postavio za selektora.
  • Zoran

    28.06.2024 03:42
    Pixi
    E jado jadna,uzmi pare i putuj sramoto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Austriji

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Austrije, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.