Novosađanin u NBA: Nikola Topić 12. pik na draftu, izabrala ga Oklahoma

Osamnaestogodišnji Novosađanin Nikola Topić draftovan je u NBA, a kao 12. pika izabrala ga je Oklahoma.
Novosađanin u NBA: Nikola Topić 12. pik na draftu, izabrala ga Oklahoma
Foto: Beta (AP/Julia Nikhinson)
Dosadašnji plejmejker Zvezde bi trebalo da potpiše višegodišnji ugovor sa Oklahomom. 
 
Prema informacijama američkih medija, Topić bi u prvoj godini trebalo da zaradi 4,9 miliona dolara. 
Nikola Topić je rođen 2005. godine u Novom Sadu. Košarku je počeo da trenira u novosadskom KK Defense, a 2020. se pridružio Crvenoj zvezdi.
 
Kao košarkaš Zvezde nastupao je na pozajmicama za Slodes, OKK Beograd i Megu. 
Topić je pomogao da Crvena zvezda osvoji titulu u ABA ligi ove sezone, nakon što je prosečno beležio 15,1 poen uz 50,5% šuta, uz 5,9 asistencija i 3,2 skoka za nešto više od 28 minuta po utakmici. Na kraju ove sezone, Topić je proglašen za najboljeg mladog igrača ABA lige.
 
Sa mladom reprezentacijom Srbije, selekciji do 18 godina, osvojio je Evropsko prvenstvo. Tada je proglašen i za najkorisnijeg igrača (MVP) turnira. 
 
Topić je postigao 24 poena u finalnoj utakmici i prosečno beležio 15,3 poena, 5,1 asistenciju i 3,7 skokova tokom turnira.
Topić neće biti prvi Novosađanin u Oklahomi. 
 
Dres ovog NBA tima nosio je i Aleksej Pokuševski, košarkaš koji je detinjstvo proveo u Novom Sadu i koji se razvijao u gradskim klubovima Kadet, Stars, Vojvodina.
  • Ja

    27.06.2024 16:26
    Već se sve zna, ali malo neizvesnosti nikom neće škoditi.
  • Cccaki

    27.06.2024 15:16
    Bg
    On je iz Ns kao sto sam ja iz Bg
  • Vesna

    27.06.2024 14:45
    Nikoli sa srecom, da pobegne sto pre od Covica i zvezde dok mu nisu karijeru ugasili teranjem da igra dok je pod povredom! Unistice mu Covici karijeru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Vimbldon: Lajović poražen na startu

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kola Vimbldona, pošto je danas posle tri seta poražen od 10. igrača sveta Bugarina Grigora Dimitrova 3:6, 4:6, 5:7.

Verstapenu pol pozicija u Austriji

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Austrije, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.