Kako je reprezentacija Srbije na Prvenstvo Evrope putovala avionom iz Hrvatske?

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je fudbalska reprezentacija Srbije otputovala u Nemačku na Evropsko prvenstvo hrvatskim avionom.
Kako je reprezentacija Srbije na Prvenstvo Evrope putovala avionom iz Hrvatske?
Foto: Pixabay
"Sramota, predsednik Aleksandar Vučić bio je izuzetno ljut. Imamo našu Er Srbiju i svi putujemo tom kompanijom. Kad sleti avion da se vidi Er Srbija i to je naš ponos", rekla je Brnabić, gostujući na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.
 
Ona je navela da se o tome prethodnih dana nije govorilo kako se ne bi fokus javnosti prebacivao sa podrške fudbalskoj reprezentaciji na druge tema i da misli da je to bila ispravna odluka.
 
"Apsolutno treba utvrditi kako se to desilo i ko je odgovaran", poručila je Ana Brnabić.
Kako piše Sport klub, Fudbalski savez Srbije, poslednjih godina, najčešće koristi usluge specijalizovanih čarter kompanija. "Er Srbija" često nema avione na raspolaganju, ponekad je problem i cena i zato su izabrali finansijski najpovoljniju ponudu nemačke kompanije "Sundair".
 
U Beograd je stigao avion registrovan u Hrvatskoj, pod oznakom kompanije "Fly air 41". 
 
"Fly air 41 je mlada aviokompanija osnovana 2021. u Zagrebu. Prevoznik obavlja praznične i čarter letove u ime nemačke sestrinske kompanije 'Sundair'", piše na sajtu te hrvatske komapanije.
Iz FSS su za Sport klub objasnili da niko, po enterijeru aviona, nije ni primetio da je reč o hrvatskom avionu.
 
"Unutra je sve bilo na nemačkom, spolja kod registarskog broja stajala je HR oznaka ili nešto slično", rekao je jedan od prisutnih.
 
Da li je na trupu aviona bilo zastave druge države mogli su da primete samo najuporniji. 
 
Šurbatović neće više biti generalni sekretar FSS
 
Jovan Šurbatović neće više biti generalni sekretar FS Srbije. On je odlazak potvrdio u razgovoru sa novinarima na aerodoromu, posle sletanja iz Minhena, prenosi Sport klub.
 
"Odavno sam najavio povlačenje i prelazak na drugu funkciju. Imamo mnoga važnija pitanja o kojima bi stručna javnost trebalo da razgovara. To su kuda ide srpski fudbal, ko će zameniti ove igrače koji su igrali sada. Slede nam ozbiljne utakmice u Ligi nacija već od septembra, a onda od marta kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ja sam kao neko ko je dugo u fudbalu ozbiljno zabrinut za budućnost", rekao je Šurbatović.
 
On je izjavio da fudbaleri nisu leteli hrvatskim avionom, već nemačkim. 
 
"Tim menadžer A tima obično angažuje čarter letove za potrebe našeg najboljeg tima u situaciji kada nam nisu dostupni avioni 'Er Srbije'. On prikupi ponude u odnosu na ono što su zahtevi stručnog tima i izabere najbolju opciju", objasnio je Šurbatović.
 
"Mi smo u avion ulazili kroz tunel, kad smo izašli avion je bio nemački, a izbrendiran našim bojama u unutrašnjosti. Kasnije smo u avionu saznali da je bio registrovan u Hrvatskoj. Te stvari se dešavaju, desile su se, da li je to bila neka politička provokacija, nameštaljka... Desilo se i svakako je skandal. Ne krivim ni menadžere jer to nisu znali. To nikako nije moglo da se vidi. Kad stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni sekretar prihvatam odgovornost, nema nikakvih problema", rekao je on.
 
Naveo je da je pesimističan po pitanju našeg fudbala. 
 
"Veliki je problem da nemamo mlade igrače, u domaćim klubovima angažujemo strane igrače, ne stvaramo stručnjake. Vidite šta nam se dešava s mlađim kategorijama, menjamo trenere i selektore kao na traci, nema sistemskog rada, nema znanja, nema struke", rekao je Šurbatović. 
  • Dejan

    28.06.2024 09:29
    Jado jedna, baš baš briga što je predsednik bio ljut zbog toga.
  • Particulare matter

    27.06.2024 17:32
    Ani Brnabić i Vučiću nisu smetali kosovski autobusi vlasnika Albanaca kada su dovozili sendvičare na mitinge SNS.
  • LImanac

    27.06.2024 13:21
    Budale...
    Čime se zanimaju...
    Da li je HR ili nije. Nevažno!
    Ako je bilo najpovoljnije u tom momentu i slobodno, uradili su pravu stvar.

    Zašto Er Srbija nije obezbedila avion, ako je jako važno u kakvom lete?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Vimbldon: Lajović poražen na startu

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kola Vimbldona, pošto je danas posle tri seta poražen od 10. igrača sveta Bugarina Grigora Dimitrova 3:6, 4:6, 5:7.

Verstapenu pol pozicija u Austriji

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Austrije, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.