Bivši gruzijski premijer obećao reprezentaciji 10 miliona evra, a još toliko ako pobede Španiju

Bivši gruzijski premijer Bidžina Ivanišvili obećao je da će dati fudbalskoj reprezentaciji 10 miliona evra, nakon što je pobedila Portugal na Evropskom prvenstvu.
Bivši gruzijski premijer obećao reprezentaciji 10 miliona evra, a još toliko ako pobede Španiju
Foto: Beta/AP (Alessandra Tarantino)
Gruzija je u sredu u Gelzenkirhenu pobedila Portugal 2:0 i plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.
 
Ivanišvili je poznat kao najbogatiji Gruzijanac na svetu, osnovao je političku stranku Gruzijski san, koja je pobedila na izborima 2012. godine, nakon čega je postao premijer. Iako je samo godinu dana bio na funkciji, on je i dalje uticajan u vladajućoj stranci u zemlji kao njen počasni predsednik.
On je rekao da je pobeda protiv Portugala "istorijska" i "san", preneo je BBC.
Gruzija će u nedelju od 21 čas u osmini finala u Kelnu igrati protiv Španije, a Ivanišvili je rekao da će fudbalerima pokloniti još 10 miliona evra ako pobede u toj utakmici.
 
Ivanišvili je rođen u Gruziji, a bogatstvo je stekao u Rusiji devedesetih godina prošlog veka ulaganjem u bankarstvo, kompjutere i metale.
 
Forbs njegovo bogatstvo procenjuje na više od 4,5 milijardi evra.
 
Njegova stranka je saopštila da će donacija reprezentjjaciji biti isplaćena iz Ivanišvilijeve dobrotvorne fondacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Vimbldon: Lajović poražen na startu

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kola Vimbldona, pošto je danas posle tri seta poražen od 10. igrača sveta Bugarina Grigora Dimitrova 3:6, 4:6, 5:7.

Verstapenu pol pozicija u Austriji

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Austrije, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.