UEFA kaznila Švajcarsku zbog isticanja zastave OVK na Evropskom prvenstvu

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Fudbalski savez Švajcarske sa ukupno 91.000 franaka zbog ponašanja navijača, kao i zbog isticanja zastave OVK na tribinama tokom mečeva
UEFA kaznila Švajcarsku zbog isticanja zastave OVK na Evropskom prvenstvu
Foto: Beta/AP (Martin Meissner)
Disciplinska komisija UEFA kaznila je FS Švajcarske sa 40.000 franaka zbog ponašanja navijača na meču prvog kola grupe A protiv Mađarske (3:1), a sa 24.000 franaka zbog incidenata na duelu sa Škotskom (1:1).
Blik navodi da je UEFA odlučila da kazni FS Švajcarske sa 27.000 franaka zbog incidenata navijača na duelu trećeg kola grupe A sa Nemačkom (1:1). 
Navijači Švajcarske su na ovom meču bacali pirotehnička sredstva na teren, a na tribinama su istakli zastavu OVK.
 
Blik ističe da je UEFA prvobitno kaznila FS Švajcarske sa većim iznosom, ali se dodaje da je kazna posle žalbe smanjena na 91.000 franaka.
 
Švajcarska će u osmini finala EP igrati protiv Italije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Austriji

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Austrije, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.