EURO 2024: Nemačka u četvrtfinalu

Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Dortmundu pobedila Dansku sa 2:0.
EURO 2024: Nemačka u četvrtfinalu
Foto: Beta (AP/Hassan Ammar)
Strelci za Nemačku bili su Kai Haverc iz penala u 54. i Džamal Musijala u 68. minutu.
 
U četvrtom minutu Šloteberg je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru Danske i zatresao je mrežu, ali je gol poništen zbog faula.
 
Tri munuta kasnije šutirao je Kimih snažno sa oko 30 metara, ali je dobro reagovao Šmajhel i izbacio loptu u korner, posle kog je ponovo Šloteberg bio najviši u skoku, ali je ponovo Šmajhel dobro reagovao.
U 10. minutu Haverc je šutirao iz prve iz voleja, a Šmajhel je ponovo uspeo da ostane nesavladan.
 
Danska je prvu priliku imala u 24. minutu. Šutirao je Mele iskosa u bliži ugao, ali pored gola.
 
U 36. minutu meč je prekinut zbog loših vremenskih uslova, grmljavine, jake kiše i grada, i igrači su se povukli u svlačionicu. Nakon 30-ak minute pauze meč je nastavljen.
Dva minuta po nastavku Nemačka je imala dve prilike. Prvo je udarac glavom Haverca odbranio Šmajhel, a potom je takođe glavom pokušao Šloteberg, ali pored gola.
 
U 42. minutu, nakon greške odbrane Nemačke, pokušao je Hejlund udarcem iskosa, ali je pogodio spoljni deo mreže.
 
Najbolju priliku Danska je imala u poslednjem minutu prvog poluvremena. Nakon kontra napada Hejlund je izašao sam ispred Nojera, ali je golman Nemačke odlično reagovao.
 
Nakon tri minuta u nastavku, Danska je preko Andersena zatresla mrežu, ali je pogodak posle intervencije iz VAR sobe poništen zbog ofsajda.
 
U 52. minutu Andersen je nakon centaršuta Rauma igrao rukom u svom šesnaestercu. Sudija Oliver to nije video, ali je nakon poziva iz VAR sobe pokazao na "belu tačku". Odgovornost je preuzeo Haverc i sigurnim udarcem u donji desni ugao doneo prednost Nemačkoj.
 
Nemačka je u 59. minutu imala priliku da duplira prednost. Haverc je ušao u šesnaesterca, prebacio golmana Danske, ali je lopta završila pored gola.
 
Musijala je u 68. minutu doneo dva gola prednosti Nemačkoj. Nakon duge lopte Šloteberga, Musijala je utrčao u šesnaesterca i iskosa udarcem u dalji ugao zatresao mrežu.
 
Do kraja utakmice Nemačka je kontrolisala dešavanja na terenu i bez većih poteškoća privela meč kraju i izborila plasman u četvrtfinale.
 
U četvrtfinalu, Nemačka će 5. jula u Štutgartu igrati protiv boljeg iz duela Španija-Gruzija.
  • Nikola

    30.06.2024 08:02
    Moralo je tako biti
    Poništen gol Dancima, napucan penal, i to je to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Vimbldon: Lajović poražen na startu

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kola Vimbldona, pošto je danas posle tri seta poražen od 10. igrača sveta Bugarina Grigora Dimitrova 3:6, 4:6, 5:7.

Verstapenu pol pozicija u Austriji

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Austrije, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.