Košarkaši Hrvatske pobedili Sloveniju u kvalifikacijama za OI

Košarkaši Hrvatske uspešno su počeli kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu, pošto su večeras u Atini, u prvom kolu grupne faze takmičenja, pobedili Sloveniju sa 108:92 (31:16, 23:25, 39:27, 15:24)
Košarkaši Hrvatske pobedili Sloveniju u kvalifikacijama za OI
Foto: 021.rs
Očekivalo se da će Slovenci, predvođeni Lukom Dončićem, biti u najmanju ruku ravnopravan rival, ali su doživeli pravi debakl.
 
Hrvatska je imala i 30 poena prednosti, nakon čega je u finišu smanjila tempo i omogućila protivnicima da koliko-toliko ublaže poraz.
Dončić je utakmicu završio sa trip-dabl učinkom od 26 poena, 11 skokova i 10 asistencija, ali je ubacio samo osam od 23 šuta, pri čemu je promašio svih devet pokušaja za tri poena.
U selekciji Hrvatske tripl-dabl, sa 19 poena i po 10 skokova i asistencija, je imao Dario Šarić, a najbolji učinak je ostvario Goran Filipović, koji je postigao 21 poen, uz šest ubačenih trojki iz sedam pokušaja.
 
U grupi sa Hrvatskom i Slovenijom je još Novi Zeland, a u drugoj grupi su Dominikanska Republika, Egipat i Grčka.
 
Plasman na Olimpijske igre će obezbediti samo jedan od tih šest reprezentacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Vimbldon: Lajović poražen na startu

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kola Vimbldona, pošto je danas posle tri seta poražen od 10. igrača sveta Bugarina Grigora Dimitrova 3:6, 4:6, 5:7.