Savićević: Da sam bio na Piksijevom mestu, vratio bih Tadića kući

Da sam bio na mestu selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, vratio bih kući kapitena reprezentacije Dušana Tadića posle izjava po završetku meča sa Engleskom na Evropskom prvenstvu.
Savićević: Da sam bio na Piksijevom mestu, vratio bih Tadića kući
Foto: Screenshot (Youtube/SportalRS)
To je izjavio predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević.
 
Tadić nije bio starter na meču prvog kola grupe C na EP protiv Engleske (0:1), a u igru je ušao u 61. minutu. On je posle meča izjavio da je trebalo da počne ovu utakmicu, pošto smatra da je najbolji igrač u selekciji Srbije.
Tadić se kasnije izvinio selektoru i saigračima zbog ove izjave. Srbija je završila takmičenje na Evropskom prvenstvu na poslednjem mestu na tabeli grupe C sa samo dva boda.
 
"Ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će da ga stavi drugu utakmicu da počne, da je potreban svež. Da u 36. godini da izjavu gde kaže da je najbolji i da je najspremniji... Ja sam završio karijeru sa 35 godina i znam kakav sam bio kada sam završavao karijeru i nikad to ne bih izjavio. Sa 25 godina da, sa 35 godina bih ćutao i bio bih srećan da budem u krugu reprezentacije", rekao je Savićević u podkastu "Spotlajt".
"Piksi je pogrešio što mu se nije zahvalio pred ovo EP. Oborio je sve te rekorde koje je ganjao i trebalo je da obori. Mislim da je trebalo da mu se zahvali, a posle već kad ga je poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka, da to izjavi ja bih ga lagano vratio kući u Beograd. To bi mu bio moj odgovor", dodao je Savićević.
 
On je potom otkrio šta je rekao Stojkoviću posle meča dve selekcije u Podgorici u kvalifikacijama za EP.
 
"Ja sam Piksiju govorio posle naše utakmice u Podgorici da razmisli da mu se zahvali i da nađe drugo rešenje. Tadić je bio najslabiji na terenu. Da nije ušao Vlahović i da mi nismo imali peh da li je bio faul ili nije bio faul, Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu", istakao je predsednik FSCG.
  • Ђорђе Ивковић

    04.07.2024 16:27
    Реално...
    Неопростив је гаф капитена и лидера тима Тадића. Да се ради како струка заповеда, он би морао бити моментално удаљен из тима. Није он клинац да не зна када је којој и где причи време. Ако се једном главни баја у тиму намерачи да отера тренера и успе у томе, он ће исто поновити првом следећом приликом. Или ће са кликом која се закономерно формира око њега, он састављати тим, он се питати како да се игра и како да се тренира, примерено његовој мрзовољи. Не може више да трчи а хоће да командује на терену. Није он први такав случај. Ено пренемажућег Роналда. Нити он шта може, нит неко сме да каже да му је одавно време за пензију.
    Међутим, та епизода са Тадићем је, у односу на поражавајуће укупно стање, као вишња на врху гомиле стајског ђубрета.
    Не може све то да се сажме у неколико реченица...
    https://nimbusovpodrum.blogspot.com/2024/07/blog-post.html
  • Сеновић

    03.07.2024 14:19
    А и ти си ми стручњак до мога. Скакао си по Загребу кад те оно од осима није убацило против Холандије и шта сад.
  • Mary Poppins

    03.07.2024 13:16
    Uvek im je neko drugi kriv

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Vimbldon: Lajović poražen na startu

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kola Vimbldona, pošto je danas posle tri seta poražen od 10. igrača sveta Bugarina Grigora Dimitrova 3:6, 4:6, 5:7.