Đoković u trećem kolu, izjednačio se sa Federerom na Vimbldonu

Najtrofejniji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je pobedio Britanca Džejkoba Firnlija u četiri seta, sa 6:3, 6:4, 5:7, 7:5.
Đoković u trećem kolu, izjednačio se sa Federerom na Vimbldonu
Foto: Beta/AP (Kirsty Wigglesworth)
Đoković je do pobede protiv 277. igrača sveta stigao mnogo teže nego što se očekivalo, iako je posle prva dva seta izgledalo da će to za njega biti manje-više rutinsko odrađivanje posla.
Kada je u petom gemu trećeg seta Đoković napravio brejk očekivalo se da će meč biti završen u narednih petnaestak minuta, ali je umesto toga usledio neočekivan pad u Đokovićevoj igri i Firnli je odmah vratio brejk.
 
Nakon toga je srpski teniser u naredna dva servis gema protivnika propustio da realizuje tri brejk šanse i da završi meč u tri seta, da bi mu u 12. gemu potpuno pala koncentracija i Britanac je svojim drugim brejkom dobio set.
Kritične trenutke Novak je imao u šestom gemu četvrtog seta, kada je Firnli imao dve vezane brejk lopte i šansu da povede 4:2. Đoković je sačuvao koncentraciju i dobio je taj gem, a onda je u 11. gemu sačekao svoju prvu priliku za brejk u tom setu, uspeo da je realizuje i da potom privede meč kraju.
 
Đoković će u trećem kolu igrati sa Aleksejem Popirinom iz Australije, koji je danas u pet setova savladao Tomasa Ečeverija.
Đoković se u još jednom parametru izjednačio sa Rodžerom Federerom na Vimbldonu.
 
Trijumfom nad Džejkobom Firnlijem obezbedio je ukupno 18. treće kolo u Londonu. To je za rukom, u Open eri, polazilo još samo Federeru, rekorderu sa osam titula.
  • ?

    05.07.2024 12:29
    ?
    Operisao koleno i igra? Malo je providno…bice da je sve izmisljeno kako nebi morao vracati novac sponzorima do osmine finala? O rekordima Novak je mnoge dostigao i prestigao ali mu fali jos malo za Federera! Do godine sigurno!
  • AVion

    05.07.2024 10:12
    Arena stolice
    Kada Novak sa tatom Srkijem misli da vrati Beogradskoj areni 24 stolice koje su se izgubile i zalutale u njihov turistički objekat.
  • Ssy

    05.07.2024 07:17
    Čemu to?
    Novak je bolji od Federera. Ta brojanja svega i svačega su besmislena. Počeće da broje i koliko puta su koristili peškire.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

EURO 2024: Holandija u polufinalu

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Berlinu pobedila Tursku sa 2:1.

Đoković u osmini finala Vimbldona

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je večeras, posle četiri seta, pobedio Australijanca Alekseja Popirina 4:6, 6:3, 6:4, 7:6.

Raselu pol pozicija u Silverstonu

Vozač Mercedesa Džordž Rasel startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Uefa suspendovala turskog fudbalera

Turski ministar sporta Osman Askin Bak ocenio je kao "nepravednu" odluku Evropske fudbalske unije (Uefa) da suspenduje turskog fudbalera Meriha Demirala.