Hamilton pobedio na Silverstonu

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije i ostvario 104. pobedu u karijeri.
Hamilton pobedio na Silverstonu
Foto: Beta/AP
Hamilton je u završnici uspeo da sačuva prednost u odnosu na aktuelnog šampiona Maksa Verstapena iz Red Bula i da ostvari prvu pobedu od trke u Saudijskoj Arabiji 2021.
 
To je njegova poslednja trka za Mercedes na domaćoj stazi na Silverstonu, pošto od sledeće sezone prelazi u Ferari. On je rekorder Formule 1 sa 104 pobede.
Drugo mesto zauzeo je Verstapen sa 1,4 sekundi zaostatka, a treći je bio Lando Noris iz Meklarena sa 7,5 sekundi zaostatka.
 
Vozač Meklarena Oskar Pjastri zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Karlos Sainc iz Ferarija, a šesto mesto zauzeo je Niko Hulkenberg iz Hasa.
Sedmo i osmo mesto zauzeli su vozači Aston Martina Lens Strol i Fernando Alonso, deveti je bio Aleksnadar Albon iz Vilijamsa, a 10. mesto zauzeo je Juki Cunoda iz ekipe RB.
 
Vozač Mercedesa Džordž Rasel, koji je startovao sa pol pozicije, nije završio trku zbog problema sa bolidom.
 
Naredna trka u šampionatu vozi se 21. jula za Veliku nagradu Mađarske na Hungaroringu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport