Španija prvi finalista, Jamal postao najmlađi strelac u istoriji EP

Fudbaleri Španije prvi su finalisti Evropskog prvenstva pošto su u polufinalu posle preokreta pobedili Francusku rezultatom 2:1.
Španija prvi finalista, Jamal postao najmlađi strelac u istoriji EP
Foto: Beta/AP (Antonio Calanni)
Francuska je u Minhenu povela već u 9. minutu.
 
Kapiten "galskih petlova" Kilijan Mbape je centrirao, a na drugoj stativi se našao Randal Kolo Muani i udarcem glavom sa pet metara poslao loptu u mrežu. Bio je to prvi gol Francuske iz igre na ovom turniru, prethodni su bili ili autogol ili sa penala.
Španija je izjednačila u 21. minutu prelepim golom Lamina Jamala.
 
Najmlađi debitant u istoriji Evropskog prvenstva je zahvaljujući fenomenalnom pogotku sa 25 metara postao danas i najmlađi strelac u istoriji EP sa 16 godina i 362 dana.
Potpuni preokret desio se u 25. minutu, kad je posle solo prodora i udarca Danija Olma Žil Kunde skrenuo loptu u sopstvenu mrežu, ali je gol ipak pripisan Špancu.
 
U drugom poluvremenu Francuska nije uspela da stvori nijednu ozbiljniju šansu da se vrati u meč i izbori produžetak.
 
Španija će u finalu Evropskog prvenstva, u nedelju od 21 čas u Berlinu, igrati protiv pobednika sutrašnjeg polufinala između Engleske i Holandije.
 
Popularna "crvena furija" će u nedelju juriti četvrtu titulu prvaka Evrope posle 1964, 2008. i 2012. godine i ako pobedi, postaće najuspešnija selekcija u istoriji EP.
 
Trenutno Španija deli prvo mesto sa Nemcima koji su takođe tri puta bili najbolji na "starom kontinentu".
  • Nemanja

    10.07.2024 06:32
    Bravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.