Mladi vaterpolisti Srbije osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu

Vaterpolisti Srbije osvojili su srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Buenos Ajresu za igrače do 18 godina.
Mladi vaterpolisti Srbije osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu
Foto: Pixabay
Mladi "delfini" su u finalu izgubili od Mađarske rezultatom 12:10 (6:4, 1:2, 2:2, 2:3).
 
Efikasna je bila prva četvrtina sa deset golova. Mađari su od šest golova četiri postigli sa igračem više i jedan iz peterca. Srbija je vodila 1:0 i 2:1, rival 3:2 i 4:3 da bi posle gola Kojića za izjednačenje Benedek i Balog doneli prvi put prednost svom timu od dva gola.
Selektor Saković je posle prve četvrtine Dimkovića zamenio Savićem koji je odlično branio u drugoj četvrtini. Dugo nije bilo pogotka u drugih osam minuta. Simon se sa igračem više posle odbrane srpskog golmana snašao i doneo svom timu plus tri. Odmah je sa igračem više smanjio svojim drugim golom Vuk Kojić. Novaković je, ponovo sa brojčanom prednošću u bazenu, 19 sekundi pre poluvremena doveo Srbiju na minus 1. Srbija je popravila igru sa igračem manje, Mađarska je posle 4-4 u prvoj četrtini u drugoj imala 5-1. Sakovićev tim je bio na 7-4.
 
U prvom napadu sa igračem više Novaković je izjednačio, da bi sredinom četvrtine bombom sa osam metara Gladović doneo vođstvo Srbiji. Lugoši je iz sumnjive situacije izjednačio do kraja trećeg dela. U poslednjem napadu Mađara u četvrtini Simon je sa dva metra savladao Savića i sa 9:8 je njegov tim otišao na poslednji odmor.
Posle izjednačenja Novakovića Mađari su postigli dva gola. Drugi je bio posledica grube greške srpske odbrane koja je rivalu bukvalno poklonila peterac. Mađari su imali 11:9 sredinom poslednjeg dela. U narednom napadu Srbija je imala dvojicu igrača više i Gladović je to iskoristio. 
 
Dva puta su Mađari propustili igrača više. Isključenja su se ređala kao na traci na obe strane. Miloš Saković je 2,45 do kraja tražio tajm aut za izjednačenje ali realizacije Kojića nije bilo. U kontri sjajni Simon je postigao sjajan gol, Srbija je dva minuta pre kraja bila u minusu 10:12. Nervoza je činila svoje, Mađarska je odbranila titulu iz Beograda.
 
Za najboljeg igrača prvenstva proglašen je centar naše reprezentacije, vaterpolista Partizana Strahinja Krstić. Sa 20 golova je bio najefikasniji igrač Srbije i jedan od najefikasnijih na čitavom turniru. 
 
Tako se ponovila 2022. kada su se igrači do 18 godina nadmetali u Beogradu. Tada je Mađarska u finalu pobedila Srbiju a za najboljeg igrača je proglašen Nikola Kojić. Tada je bio član Partizana, potom Radničkog a od naredne sezone će igrati u Špandau.
  • Čemu frka

    10.07.2024 09:54
    Svaka čast, iskrene čestitke
  • Nada

    10.07.2024 09:25
    Bravo
    Bravo! Popularizovati sportove u kojima pobedjujemo, podrzavati istinski uspesnu omladinu... Gde je obecani bazen za "zlatne vaterpoliste"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport