Krejčikova osvojila titulu na Vimbldonu

Češka teniserka Barbora Krejčikova osvojila je danas titulu na Vimbldonu, pošto je u finalu pobedila sedmu teniserku sveta Italijanku Jasmin Paolini posle tri seta, 6:2, 2:6, 6:4.
Krejčikova, 32. teniserka sveta, pobedila je posle sat i 56 minuta i osvojila drugu grend slem titulu u karijeri. 
 
Prethodno, trijumfovala je na Rolan Garosu 2021. godine.
Krejčikova je dobro počela, napravila je brejkove u prvom i petom gemu prvog seta, a poslednji gem osvojila je bez izgubljenog poena i povela u meču.
 
Paolini je uzvratila u nastavku i brejkovima u drugom i osmom gemu drugog seta izjednačila na 1:1 i izborila treći set.
Teniserke su u trećem setu osvajale gemove na svoje servise sve do sedmog, kada je Krejčikova napravila brejk, posle dvostruke servis greške protivnice i povela 4:3. Ona je zatim osvojila gem na svoj servis i povela 5:3, a Paolini je takođe posle gema na svoj servis ponovo prišla na gem zaostatka.
 
Krejčikova je posle toga servirala za pobedu, spasila je dve brejk lopte, pre nego što je iskoristila treću meč loptu za veliku pobedu.
 
Ona je osma različita osvajačica Vimbldona u poslednjih osam odigranih turnira.
 
Osim dve grend slem titule u singlu, Krejčikova ima sedam grend slem titula u dublu, uključujući i dve na Vimbldonu.
 
Paolini je igrala za prvu  titulu, u drugom uzastopnom finalu grend slem turnira, nakon što je prošlog meseca izgubila u finalu Rolan Garosa od Poljakinje Ige Švjontek.
  • Deks

    16.07.2024 13:11
    Svaka čast! Ponovila je uspeh svoje teniske učiteljice, legendarne Jane Novotne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport