Španović se povredila pred Olimpijske igre, povukla se sa trenutnog takmičenja

Atletičarka Ivana Španović osetila je bol u Ahilovoj tetivi tokom takmičenja u italijanskom Linjanu, uoči Olimpijskih igara u Parizu, te je odlučila da se povuče.
Španović se povredila pred Olimpijske igre, povukla se sa trenutnog takmičenja
Foto: Beta/AP
Srpska atletičarka osetila je bol u Ahilovoj tetivi posle skoka u prvoj seriji na mitingu u Linjanu, poslednjoj pripremnoj stanici pred OI.
 
Skočila je 6,29 metara, ali je u dogovoru sa svojim trenerom Goranom Obradovićem odlučila da se povuče.
"Prekinuli smo takmičenje. Nismo želeli ništa da rizikujemo. Osetila je jak bol u Ahilovoj tetivi desne noge. Leva noga je dobro, ali u skoku udalj imate ono naguravanje suprotnom nogom u pretposlednjem koraku, on je nešto duži, zbog čega se ovakva povreda češće dešava na toj nozi", rekao je Obradović za "Sportski žurnal".
Španović ima olimpijsku bronzu iz Rija 2016, svetsko zlato iz Budimpešte osvojeno prošle godine u Budimpešti i dva evropska zlata, pored još brojnih odličja na otvorenom i u dvorani.
 
Olimpijske igre počinju 26. jula, a završavaju se 11. avgusta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport