Maljković primljen u Akademiju francuske košarke

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković primljen je u Akademiju francuske košarke, odnosno Kuću slavnih francuske košarke, saopštio je danas taj komitet.
Maljković je jedan od najtrofejnijih evropskih trenera svih vremena sa četiri titule prvaka Evrope, a poseban pečat je ostavio u francuskoj košarci predvodeći Limož do titule šampiona Evrope 1993. godine, što je bila prva titula klupskog prvaka Evrope u istoriji francuskog sporta.
Limož je predvodio tri godine i sa njim, uz Kup evropskih šampiona 1994. godine u Atini, osvojio i francuski šampionat i kup po dva puta.
Maljković je naveo da mu to priznanje mnogo znači, dodajući da mu je posebna čaast što ulazi u tu instituciju u generaciji sa čuvenim francuskim košarkašem Tonijem Parkerom.
 
"Veliko priznanje koje sam dobio od francuske košarke, jer ovu nagradu su mi aklamacijom dodelile kolege, meni mnogo znači. Pre svega u francusku košarku ušao sam kao stranac, u nju uneo svu onu buku koju donose revolucionarne promene, a iz nje izašao kao Francuz. Francuska me primila kao svog", kazao je Maljković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport