FOTO Vučić sa olimpijcima: Nema veće časti nego učiniti nešto lepo za svoju zemlju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas sreću i zahvalio srpskim sportistima koji će otputovati na Olimpijske igre u Pariz.
"Velika mi je čast što sam danas ovde. Imam tremu kao retko kad, što stojim ispred ovakvih sportskih velikana. Hoću da se zahvalim i vama i vašim porodicama na trudu i posebno zbog činjenice da ste mogli da odete na odmore i provedete to vreme sa najbližima, da živite mnogo lepše nego pripremajući se za ove Olimpijske igre, ali ste sebe žrtvovali da bi ste učinili nešto lepo za svoju zemlju", rekao je Vučić obraćajući se olimpijcima u Predsedništvu Srbije.
Dodao je da je predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković jednom rekao da ako si Srbin i vrhunski sportista moraš prvo da budeš najbolji na svetu kako bi onda mogao da budeš dobar i u Srbiji.
 
"Nema veće časti i lepše stvari nego da učinite nešto lepše za svoju zemlju. Hoću da vam kažem da ćemo mi sa velikom strepnjom da pratimo sve vaše nastupe na OI", rekao je Vučić.
On je podsetio da će Srbija za svaku osvojenu zlatnu medalju na OI isplaćivati 200.000 evra i dodao da je mali broj zemalja na svetu odlučio da isplaćuje tako velike nagrade.
 
"To ćemo raditi jer smo želeli da vam pokažemo koliko je to važno za nas", naveo je Vučić.
 
On je dodao da misli da će košarkaška utakmica u Lilu između Srbije i SAD oboriti sve rekorde gledanosti.
 
 
Srbiju će na Igrama u Parizu predstavljati 112 sportista.
 
Vučić je danas uručio državnu zastavu koju će nositi na Igrama u Parizu.
 
Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić.
 
Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta.
  • Jezus

    21.07.2024 20:10
    Koji je to ponos?
    Boriti se za zemlju gde se deca lece SMS-om,gde se sece svako drvo,gde se reka stavlja u cevi...
  • Симеон

    21.07.2024 17:00
    Редовни огађивач
    Недоказани је све огадио овоме народу и то се осети на сваком кораку, било да је то спорт, црква, ма живот је огадио. Е а то зна и друга страна па су обично такви и резултати спортиста....
  • Zebra

    21.07.2024 16:45
    Učiniti nešto lelo za svoju zemlju? Kao npr? Napraviti stadion po tri puta većoj ceni i zadužiti sopstveni narod? Nabaciti Bosketu posao? Potpisati eksploataciju litijuma teškom hemijom? Ili može kupiti ventilator u bolnice koje se raspadaju, a napolju +40? Ili nas, školovane, koji vidimo malo dalje od svog nosa oterati iz zemlje? Ja verujem da je predsedniku, njegovoj familiji, kumovima i saradnicima jako lepo…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport