Jokić i Bogdanović: Košarkaši dominantni protiv Japana u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre

Košarkaši Srbije pobedili su večeras u Beogradu reprezentaciju Japana 119:100, u pretposlednjoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Parizu.
Jokić i Bogdanović: Košarkaši dominantni protiv Japana u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre
Foto: Beta/AP
Izabranici selektora Svetislava Pešića prvu četvrtinu su završili sa 10 poena prednosti (33:23), a na poluvreme su otišli sa 59:52.
 
Dobra igra reprezentativaca Srbije nastavljena je u trećoj četvrtini, kada je prednost povećana na 21 razlike (91:70).
Najviše poena u reprezentaciji postigao je Nikola Jokić - 18, Filip Petrušev je upisao 17, Bogdan Bogdanović 15, Ognjen Dobrić 14, a 12 poena je imao Vasilije Micić.
 
Najefikasniji sa 29 poena u Japanu je bio Hičimura, dok su Kavamura sa 12 i Vatanbe sa 10 bili jedini koji su postigli dvocifreni broj poena.
Nikola Jović, koji je zbog povrede propustio dosadašnje pripreme za Olimpijske igre, večeras je ponovo zaigrao za reprezentaciju.
 
Poslednju pripremnu utakmicu pred Olimpijske igre, košarkaši Srbije igraju protiv Grčke u ponedeljak, 22. juna od 20 sati u Beogradskoj areni.
 
Takmičenje u Parizu započeće 28. jula duelom protiv SAD, dok ih u grupnoj fazi očekuju i mečevi sa Portorikom (31. jul) i Južnim Sudanom (3. avgust).
  • Rale

    22.07.2024 07:04
    Primiti 100 koseva od Japana. Jesu li uopste igrali odbranu???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport