Pobeda košarkaša Srbije protiv Grčke u poslednjoj proveri pred Olimpijske igre

Košarkaši Srbije pobedili su večeras Grčku sa 94:72, u poslednjoj pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre u Parizu.

Izabranici Svetislava Pešića bolje su počeli utakmicu u Beogradskoj areni i prvu četvrtinu završili sa pet poena prednosti (26:21), a prednost su do poluvremena uvećali za još četiri poena (48:39).

Bolju igru srpski košarkaši pokazali su i u trećoj četvrtini, kada su povećali na 72:58, pa su u četvrtoj četvrtini mirno doveli do konačnih 94:72.
Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je kapiten Bogdan Bogdanović sa 19 poena, Nikola Jokić je postigao 16, Filip Petrušev 15, a dvocifren broj poena imali su i Nikola Milutinov (11) i Nikola Jović (10).
 
U ekipi Grčke, Janis Antetokounmpo postigao je 17 poena, a pratili su ga Kostas Papanikolau sa 10 i Dimitris Moraitis sa osam poena.
 
Takmičenje u Parizu košarkaši Srbije započeće u nedelju, 28. jula, duelom protiv SAD, dok ih u grupnoj fazi očekuju i mečevi sa Portorikom (31. jul) i Južnim Sudanom (3. avgust).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Dimitrov i Fric u četvrtfinalu US opena

Deveti teniser sveta Bugarin Grigor Dimitrov plasirao se večeras u četvrtfinale Ju Es opena, pošto je posle pet setova pobedio Rusa Andreja Rubljova 6:3, 7:6, 1:6, 3:6, 6:3.