Partizan ubedljivo poražen od kijevskog Dinama

Fudbaleri Partizana poraženi su večeras u gostima u Lublinu od kijevskog Dinama sa 2:6, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Partizan ubedljivo poražen od kijevskog Dinama
Foto: Pixabay
Dvostruki strelac za Partizan bio je Mateus Saldanja iz penala u 22. i 66. minutu.
 
Golove za Dinamo postigli su Mikola Šaparenko u 40, Volodomir Braško u 43, Oleksandr Karavajev u prvom minutu nadoknade poluvremena, Vladislav Kabajev u 55, Denis Popov u 83. i Oleksandar Pikhajlonko u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.
Meč se igrao u poljskom gradu Lublinu, pošto zbog rata u Ukrajini, Dinamo domaće mečeve igra van Ukrajine.
 
Trener Dinama Oleksadr Šovkovski zamerio je Partizanu pre meča što je nastupao na prijateljskom turniru u Rusiji, navodeći da su ti postupci "neprijateljski" i prema Dinamu i prema Ukrajini, i najavio da se njegovi igrači neće rukovati sa fudbalerima Partizana.
Ipak pre početka meča, igrači Partizana i Dinama su se pozdravili i rukovali na terenu.
 
Prvu priliku Dinamo je imao u četvrtom minutu. Nakon greške igrača Partizana, pokušao je Jarmalenko "makazicama" sa oko 5 metara ali je lopta otišla preko gola.
 
Novu šansu Dinamo je imao u 18. minutu. Bujalski je šutirao iz dobre pozicije, ali je dobro intervenisao golman Partizana Jovanović.
 
Minut kasnije nakon duela u šesnaestercu na travi je ostao Kalulu, ali sudija Dingert nije reagovao. Nakon poziva iz VAR sobe i gledanja snimka Nemac je pokazao na "belu tačku".
 
Odgovornost je preuzeo Saldanja i sigurnim udarcem po sredini gola u 22. minutu doneo prednost Partizanu.
 
Dinamo je do izjednačenja stigao u 40. minutu. Nakon asistencije Kabajeva, Šaparenko je šutirao sa ivice šesnaesterca i udarcem po prešku zatresao mrežu.
 
Samo tri minuta kasnije Dinamo je poveo. Nakon loše intervencije odbrane Partizana, Braško je šutirao sa oko 20 metara, lopta je odskočila i od leve stative se odbila u gol.
 
U prvom minutu nadoknade poluvremena, Dinamo je stigao i do trećeg gola. Šutirao je Karavajev iskosa, a lopta se odbila od Antića i završila u mreži.
 
Četvrti gol Dinamo je postigao u 55. minutu. Kabajev je primio loptu, krenuo ka golu, odlučio se na udarac sa oko 16 metara i pogodio donji levi ugao gola Partizana.
 
Partizan je smanjio prednost u 66. minutu. Nakon centaršuta Kalulua, Zubairu je uputio povratni pas sa druge stative, a na loptu je natrčao Saldanja i telom je prosledio u mrežu.
 
Dinamo je ponovo do tri gola prednosti stigao u 83. minutu. Braško je šutirao sa više od 30 metara, odbranio je Jovanović, ali je u nastavku nakon konfuzije u odbrani Partizana, nakon asistencije Vološina mrežu zatresao Popov.
 
U drugom minutu sudijske nadoknade vremena udarcem iskosa u dalji ugao po zemlji, konačan rezultat je postavio Pikhajlonko.
 
Revanš meč na programu je 31. jula i igra se u Beogradu.
  • misko

    25.07.2024 23:21
    svaka cast Ukrajino
    to se zove KARMA, ocete jos da je traziti u rusiji?
  • Пера Буљави

    24.07.2024 11:10
    Битан је реванш и кореографија са Руским заставама ,игра нам задња рупа на свираљки ,сад ће СНС имати пуне руке посла од пиротехнике,бубњева и петарди ,има да им политички наудимо када нисмо у стању фудбалски
  • Фудбалски консултант

    24.07.2024 11:06
    Срамота & брука или брука & срамота ,као да су покупили аматере са улице па направише тим

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Dimitrov i Fric u četvrtfinalu US opena

Deveti teniser sveta Bugarin Grigor Dimitrov plasirao se večeras u četvrtfinale Ju Es opena, pošto je posle pet setova pobedio Rusa Andreja Rubljova 6:3, 7:6, 1:6, 3:6, 6:3.