Maljković: Ne treba da odemo sa postolja ako su na njemu i takmičari sa Kosova

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izjavio je da srpski reprezentativci na OI u Parizu ne treba da napuste pobedničko postolje ako se na njemu pojave i takmičari sa Kosova.
Maljković: Ne treba da odemo sa postolja ako su na njemu i takmičari sa Kosova
Foto: Beta/AP
Kako je rekao Maljković, nije "srpski bežati".
 
"Pobedi tog protivnika sa Kosova. Oni su članica MOK-a, kao i sve druge članice. Kao Britanija, Nemačka, kao Srbija. I Tomas Bah, predsednik MOK, zapretio je još u vreme Rija da će nas suspendovati i izbaciti iz članstva ako odbijemo da igramo", rekao je Maljković za NIN na pitanje da li će srpski sportisti igrati protiv sportista koji predstavljaju Kosovo i napustiti pobedničko postolje ako se i oni pojave tamo.
"Ja pitam ko ima pravo da uništava svoju omladinu, ko ima pravo da takvim potezom, rizikujući da ne učestvuje na Olimpijskim igrama ugrožava njihovu budućnost? Ko je taj i zašto to radi", dodao je je Maljković.
 
On je dodao da je predsedniku države rekao svoj stav.
"On je izašao dole pred celu ekipu pred Tokio, kada nas je primio i prihvatio ovo što sam ja predložio - da se ne ide sa postolja. Ja kažem, nije srpski bežati. I to je moj stav. Naravno, nekome se to neće sviđati, ja to znam. Možda bih kao civilno lice drugačije razmišljao. Ovo je, verujte, jedino ispravno", obasnio je Maljković.
 
Na pitanje kakav rezulat srpskih sportista očekuje, on je podsetio da je u Tokiju oboren rekord kad je uzeto devet medalja.
 
"Ljudski je, sportski je, trenerski je želeti da se uzme bar jedna medalja više. Sve preko deset je fantastično. Mnogo je teža konkurencija nego u Tokiju", rekao je Maljković.
  • Aco Drugosrbijanac

    25.07.2024 20:32
    AV je zapadna pudlica moramo da ga oteramo jer odnos snaga u svetu se promenio
  • Poznato je

    25.07.2024 15:49
    je
    Maljkoviću, nisi ti slučajno izabran za predsednika MOK. Nikad nisi uradio ništa korisno za Srbiju. I nisi slučajno dao ovakvu izjavu na namešteno pitanje.
  • Djuka

    25.07.2024 14:48
    Drzavno pitanje
    I po stare dane samoreklame nikada dosta, cuj, ja sam mu "rekao". Nisi ti tu da se nadgornjavas sa predsednikom nego da usaglasavas sportsko- politicki stav s kojim ides u javnost. Za svoj licni stav nikome ne moras podnositi izvestaj, ali sa pozicije predsednika OKS, budi toliko korektan i ne guraj se ispred drzavnih interesa, ma kakvi da su.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport