Ambasada Srbije savetuje: Ovo su pravila kretanja na Olimpijskim igrama u Parizu

Ambasada Srbije u Francuskoj objavila je, uoči otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, uputstvo državljanima koji dolaze na tu manifestaciju o posebnim pravilima kretanja ljudi i vozila.
Ambasada Srbije savetuje: Ovo su pravila kretanja na Olimpijskim igrama u Parizu
Foto: Beta/AP (Frank Franklin II)
Plan zona po danima tokom trajanja Olimpijskih igara dostupan je OVDE, a takođe se može kreirati QR kod za zone ograničenog kretanja u Parizu tokom OI.
 
"Ukoliko dolazite automobilom, obratite pažnju na dva periferna kružna toka i u samom gradu Parizu gde su formirane posebne trake za vozila OI obeležene sa PARIS 2024, a koje su zabranjene za putnička vozila, o čemu upozorava posebna signalizacija, za nepoštovanje kazna je 135 evra", upozorila je Ambasada Srbije u Parizu.
Skreću pažnju da je neophodno da građani koji dolaze u Francusku i na OI u Parizu imaju uplaćeno putno zdravstveno osiguranje, jer medicinski troškovi lečenja u bolnicama, koji mogu nastati, često znaju da budu veoma visoki.
 
Ambasada je savetovala državljaniam Srbije da ne nose velike količine gotovog novca, ograničenje je 10.000 evra, nego da koriste plaćanje bankovnim karticama, koje je u Francuskoj najzastupljenije, uključujući čak i trafike, pijacu i mnoga mala prodajna mesta i štandove.
"Nije bezbedno i preporučljivo ostavljati novac ili putne isprave u automobilima", dodaje se u obaveštenju.
 
Kada je u pitanju parkiranje preporučuju da se koriste javni parkinzi/garaže, koji nisu u centru grada, a za kretanje po gradu se mogu koristiti javni prevoz, a postoji i mogućnost iznajmljivanja bicikala i trotineta na LINKU, odnosno OVDE.

 

"Korisno je da građani imaju elektronske fotografije ili kopije ličnih dokumenata, pre svega pasoša, ali i ličnih karata i saobraćajnih dozvola, budući da u slučaju gubitka ili nestanka, fotografije i kopije ličnih dokumenata umnogome olakšavaju procedure pred francuskim i srpskim organima, te olakšavaju izdavanje putnog lista za povratak u zemlju", navela je Ambasada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport