Trening triatlonaca na OI otkazan jer je Sena prljava

Kiša koja je padala u petak i subotu u Parizu zaprljala je Senu i prisilila organizatore da otkažu triatlonski trening planiran za nedelju ujutro u reci.
Uprkos tome "uvereni" su da će se takmičenje u tom sportu održati u utorak i sredu. 
 
Triatlon je prvi olimpijski događaj koji se mora održati u Seni, pre plivanja na otvorenim vodama u drugoj nedelji Olimpijskih igara u Parizu.
Organizaconi odbor Olimpijskih igara, međunarodna triatlonska federacija, kao i lokalne vlasti doneli su "zajedničku odluku o otkazivanju plivačkog dela triatlona" zakazanog za nedelju jer "vodostaji ne daju dovoljnu garanciju", navodi se u saopštenju.
 
Nisu precizirali nivou bakterije E.Coli i enterokoka koja mora biti ispod određenog praga, ali su istakli da je "prioritet zdravlje sportista". 
Pre takmičenja u utorak i sredu triatlonci imaju priliku da se "upoznaju" sa rekom, čak i ako neki odluče da nastave s treninzima u bazenu. Trčanje i biciklizam za nedeljni jutarnji trening "održaće se prema planu", rekli su organizatori.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.