Košarkaši ubedljivo poraženi od Amerikanaca

Košarkaši Srbije poraženi su od SAD sa 84:110 (20:25, 29:33, 16:26, 19:26), u prvom meču Grupe C Olimpisjkih igara.
Najbolji kod Srbije bio je Nikola Jokić sa 20 poena i osam skokova, a pratili su ga Bogdan Bogdanović sa 14, Ognjen Dobrić sa 13, Vasilije Micić sa 11 i Aleksa Avramović sa 10 poena.
 
Selekciju SAD su do ubedljive pobede predvodili Kevin Durent sa 23 i Lebron Džejms sa 21 poenom.
Nakon izjednačenog početka, selekcija SAD je u završnici prve deonice stigla do pet poena prednosti. 
 
Nakon boljeg starta u drugoj deonici američka selekcija je stigla do dvocifrene prednosti, ali je Srbija sa devet vezanih poena Jokića uspela da se vrati u meč (36:40).
Amerika je ponajviše zahvaljujući odličnim procentima šuta i predvođena Durentom koji je u prvom delu postigao 21 poen, na odmor otišla sa devet poena prednosti (49:58).
 
I u nastavku selekcija SAD je nastavila sa boljom igrom, tokom većeg perioda tog dela imala između 10 i 15 poena prednosti, da bi u poslednju deonicu ušla sa maksimalnih plus 19 (65:84).
 
Srbija je u poslednjoj deonici pokušala da smanji prednost, ali su Amerikanci kontrolisali meč i bez većih poteškoća zadržali ubedljivu prednost do kraja.
 
U narednom kolu, Srbija će igrati protiv Portorika, a SAD protiv Južnog Sudana.
  • Lepo

    29.07.2024 00:55
    Ameri igraju vanzemaljsku košarku, još kad pošalju najjači tim - ostaje nam svima samo da uživamo u lepoj košarci.
    Srbija se svojski držala.
    To je to.
  • Lalo

    29.07.2024 00:32
    @Goran
    Igraju tako što njihov "tim snova" niko ne sme ni da pomisli da testira na nedozvoljene supstance (manite me priče o tome kako su u samoj NBA rigorozne kontrole), a ruku na srce, osim Jokića, većina naših uzdanica se kretalo kao od bede i jednostavno nisu mogli da pariraju Amerikancima u kretanju, niti u snazi. Naročito bole nerezonski šutevi Bogdanovića, Avramovića i Micića.
  • Banone

    28.07.2024 23:22
    Smehotres
    32 puta pucamo trojke a pogodimo samo osam pa i puž na travi bi rekao da je to smešno i žalosno .Ovo su neki likovi koji su promašili sport osim nekih kao Jole i još par njih ovi ostali su izgubljeni u vremenu i prostoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.