Košarkašice Srbije umalo prokockale pobedu protiv Portorika

Košarkašice Srbije pobedile su Portoriko rezultatom 58:55 u prvom kolu Olimpijskih igara.
Srbija je do pobede došla uz dosta muke i posle velike drame, a rezultat po četvrtinama bio je 23:15, 20:11, 12:10, 3:19.
 
Srbiju su do pobede predvodile Dragana Stanković sa 15, Jovana Nogić sa 14 i Saša Čađo sa 10 poena.
 
Kod Portorika bolja od ostalih bila je Trniti San Antonio sa 11 poena.
Ekipa Marine Maljković dominirala je u prve tri četvrtine, da bi posle devetominutne "suše" u finišu, skoro dozvolile preokret Portorikankama. 
 
Srbija je bolje ušla u meč i, zahvaljujući dobroj igri u odbrani, prvu četvrtinu završila sa plus osam, a na poluvreme otišla sa 17 poena prednosti.
 
Portoriko je na startu drugog dela napravio seriju 7:2, ali je Srbija sa dve vezane trojke zaustavila taj nalet i u poslednju četvrtinu ušla sa maksimalnih plus 19.
Koliko je igra Srbije bila loša u poslednjoj četvrtini, govori podatak da su naše košarkašice u toj deonici postigle samo tri poena.
 
Prve poene u poslednjoj četvrtini košarkašice Srbije su postigle tek posle sedam minuta igre, što su Portorikanke iskoristile i serijom 14:0 prišle na samo pet poena zaostatka (55:50) tri minuta pre kraja.
 
U poslednjem minutu došlo je i do čarki na terenu između Dragane Stanković i jedne košarašice Portorika. 
 
Na 52 sekunde do kraja Portoriko je prišao na dva poena zaostatka, a posle promašenih slobodnih bacanja Stanković, Portorikanke su na 24 sekunde do kraja imale napad. Portoriko nije uspeo da iskoristi poslednji napad i Srbija je upisala prvu pobedu na turniru.
 
U drugom kolu, Srbija će 31. jula igrati protiv Kine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.