Prvo zlato za Srbiju u Parizu: Strelci Damir Mikec i Zorana Arunović olimpijski šampioni

Strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju u disciplini deset metara vazdušni pištolj - miks, što je prvo odličje za srpski tim na Olimpijskim igrama u Parizu.
Prvo zlato za Srbiju u Parizu: Strelci Damir Mikec i Zorana Arunović olimpijski šampioni
Foto: Beta/AP
Srpski par strelaca pobedio je u finalu discipline deset metara vazdušni pištolj tandem iz Turske Seval Ilajda Tarhan - Jusuf Dikec.

Zorani Arunović je ovo prva olimpijska medalja u karijeri, dok Mikec ima srebro iz Tokija.

Srpski strelci su pobedili rezultatom 16:14, nakon izuzetno dramatične završnice. Oba tima su sa istim brojem bodova ušla u poslednju rundu, nakon nekoliko promena u vođstvu.

Tada je Srbija ostvarila rezultat od 20,1 dok su Turci podbacili sa 19,3 zbog čega će morati da se zadovolje srebrom. Mikec je nešto lošije započeo duel, ali je kasnije beležio sve bolje rezultate i na kraju je njegov hitac od 10,7 u poslednjoj rundi napravio razliku.

Arunovićeva i Mikec su medalju u miksu obezbedili već u ponedeljak, kada su u kvalifikacijama zauzeli drugo mesto sa pogođenim 581 krugom - jednim manje od prvoplasiranih takmičara iz Turske, koji su izjednačili olimpijski rekord kvalifikacija.

Nadmetanje na Olimpijskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji srpski strelci su završili bez medalje.

Mikec je u finalu discipline 10 metara vazdušni pištolj zauzeo sedmo mesto, dok Arunovićeva u istoj disciplini, samo u konkurenciji dama, nije uspela da se plasira u finale, pošto je u kvalifikacijama zauzela 10. mesto.
  • Paor

    30.07.2024 18:24
    Svašta
    Kome smeta finansijsko stanje u državi ne treba da se ljuti na osvajače medalja na olimpijskim igrama već na one što prave najskuplje puteve na svetu. Ako mu stvarno smeta nek sutra izađe na autoput i blokira saobraćaj. Manite se komentara ovde.
  • Penza

    30.07.2024 17:45
    Bravo !
  • Temerinac

    30.07.2024 16:49
    Ko su ovi što pominju da su Arunovićeva i Mikec dobili danas nacionalne penzije ?
    Pa oni su odavno dobili nacionalne penzije jer su osvajali medalje i pre na SP i EP tako da imaju po 7-8 medalja ,a imaju tu 1 penziju tako da ne lupajte gluposti.
    Moguće da će i na sledećim takmičenjima doneti još medalja, a penzija ta 1 ostaje koju su dobili još pre možda 10 god sa prvim medaljama koje su osvojili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.