Olimpijski komitet Srbije uložio žalbu na suđenje bokserki Šadrini na OI

Olimpijski komitet Srbije uložio je žalbu na današnji rezultat i poraz bokserke Natalije Šadrine u četvrtfinalu Olimpijskih igara.
Kako su ocenili, reprezentativka Srbije oštećena je sudijskom odlukom.
 
Šadrina je izgubila u četvrtfinalu kategorije do 60 kilograma od Kineskinje Jang Venlu, odlukom sudija 2:3.
"OKS je podneo zvaničnu žalbu najvišim organima Međunarodnog olimpijskog komiteta, zatražio je da se ispita glasanje sudija na meču i da se donese pravedna odluka u korist naše bokserke. Olimpijski komitet Srbije očekuje pravednu i temeljnu istragu kako bi se osigurala pravda i integritet takmičenja", navodi se u saopštenju.
Predsednik OKS Božidar Maljković rekao je da je srpskoj reprezentativki naneta nepravda i da OKS neće odustati.
 
"Sudije su prvo glasale na jedan način. Dvoje su dali prednost našoj bokserki. U naknadnom preglasavanju, troje sudija koji su glasali za egal borbu, dodelili su pobedu Kineskinji. Verujem da su svi koji su gledali meč, baš kao i ja, osetili snažnu nepravdu koja je naneta našoj Nataliji. Ostali smo bez reči", naveo je on.
 
Olimpijski komitet Srbije je odmah nakon meča uložio žalbu.

"Nećemo odustati jer mi i jesmo ovde da se borimo za prava naših sportista i poštovanje principa fer-pleja na svim nivoima takmičenja", dodao je Maljković.

  • Ц

    01.08.2024 09:29
    Ц
    За чега нама отимају наше паре...страшно!!!
  • Samo pitam

    31.07.2024 18:54
    Je l' to ona gospoja što je došla u srbiju baš pred samu Olimpijadu? To je dosta zgodno s obzirom da njena država ne može da učestvuje.
    Eh, kako se taj patriJotizam namesti kako treba, svakom po potrebi hihihi
  • Prva Srbija

    31.07.2024 18:46
    Klasična srpska "obespravljenost" i belosvetska zavera...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.