Đoković po četvrti put u polufinalu Olimpijskih igara, za finale protiv Musetija

Novak Đoković plasirao se večeras u polufinale Olimpijskih igara, pošto je posle dva seta pobedio 11. igrača sveta Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6.
Drugi teniser sveta je do pobede stigao posle dva sata i dva minuta.
 
Đoković je u četvrtom gemu prvog seta iskoristio prvu brejk loptu i sigurnim servisom u narednom gemu poveo sa 4:1. Do devetog gema nije bilo brejkova, kada je Đoković na svoj servis iskoristio drugu set loptu i stigao do prednosti.
Nakon što je u drugom gemu drugog seta Cicipas oduzeo servis Đokoviću, u narednom se srpski teniser požalio na povredu i morao je da zatraži medicinski tajm-aut, pri rezultatu 0:3.
 
Nakon tajm-auta Grk je napravio novi brejk i poveo sa 4:0, ali je Đoković odgovorio brejkom u narednom gemu i smanjio na 1:4.
U devetom gemu Đoković je spasao tri set lopte i potom napravio novi brejk, a u narednom gemu stigao i do izjednačenja 5:5. U naredna dva gema nije bilo brejkova i set se rešavao u taj-brejku.
 
Nakon mini brejka Cicipasa u drugom poenu, Đoković je odgovorio u četvrtom i petom i poveo sa 3:2. Cicipas je uzvratio u sedmom poenu smanjio na 3:4, ali je Đoković napravio nove mini brejkove, poveo sa 6:3 i stigao do tri meč lopte.
 
Sigurnim servisom u 10. poenu Đoković je stigao do pobede i plasmana u svoje četvrto polufinale olimpijskih igara.
 
U borbi za finale Đoković će igrati protiv Italijana Lorenca Muzetija.
  • 8888

    01.08.2024 22:05
    G.O.A.T.no#1.SRB

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.