Đoković obezbedio drugu olimpijsku medalju za Srbiju, u nedelju za zlato protiv Alkarasa

Novak Đoković se plasirao u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama.
On je u polufinalu savladao Italijana Lorenca Musetija u dva seta.
 
Rezultat je bio 6:4, 6:2.
Đoković je meč počeo stegnuto, jer nikada pre nije uspeo da dođe do poslednjeg olimpijskog meča, ali i zbog povrede zadobijene u prethodnom duelu.
 
Iskoristio je brejk priliku u 10. gemu i to nakon 40:0 na servis protivnika i stigao do vođstva u setovima.
 
U drugom, iako je dva puta gubio svoj servis, oduzeo je svaki Italijanu za konačan trijumf.
Đokoviću je ovo prvo olimpijsko finale u karijeri.
 
Najbolji teniser sveta je do sada osvojio jednu medalju i to bronzanu, pre 16 godina u Pekingu. Nakon toga je igrao još dva puta u polufinalu u Londonu i Tokiju, ali je ostao bez odličja.
 
Plasmanom u finale obezbedio je za Srbiju najmanje srebrnu medalju, drugu od početka Igara, a za zlatnu će igrati protiv Španca Karlosa Alkarasa. Biće to repriza nedavnog finala Vimbldona u kojem je slavio Španac.
 
Duel za zlatnu medalju na programu je u nedelju od 14h.
  • Teča iz Kanade

    03.08.2024 07:34
    Koja je to velicina i rodjeni pobednik da ga ni baksuz nije mogao izbaksuzirati! Baksuz je trazio preko 10 medalja a evo jedva dve da imamo a bice jos 2 maksimalno.
  • Pravopis

    03.08.2024 06:58
    @Lacaracka Dzudoka
    Samo ti nastavi da sumLJaš......čudno da nisi ubacio i ono "neJće" u istu rečenicu.
  • Venja

    03.08.2024 01:22
    Đoković
    Rekao bih da je Alkaraz u ovom trenutku favorit, i zbog igre i forme, Đoković je skoro duplo stariji i još povređen, ali kapa mu dole što je došao do finala na Olimpijskim igrama, to nije mala stvar. Navijamo u nedelju i nerviramo se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.