Direktor ceremonije otvaranja Olimpijskih igara dobijao pretnje smrću: Podneo tužbu

Umetnički direktor ceremonije otvaranja Olimpijskih igara Tomas Žoli podneo je tužbu nakon niza pretnji preko društvenih mreža.
Direktor ceremonije otvaranja Olimpijskih igara dobijao pretnje smrću: Podneo tužbu
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako BFMTV saznaje u pariskom tužilaštvu, tužba je podneta nakon što je Žoli na društvenim mrežama dobio pretnje smrću zbog svog porekla i seksualne orijentacije.
Prema tim informacijama, tužilaštvo je otvorilo istragu o sajber uznemiravanju Žolija, koji je tužbu podneo u utorak.
 
Umetnički direktor ceremonije otvaranja OI podneo je tužbu Brigadi za suzbijanje ličnih zločina (BRDP) za pretnje smrću zbog njegovog porekla, seksualne orijentacije, kao i zbog javnih uvreda zbog porekla, javnog vređanja zbog seksualne orijentacije i kleveta.
On je objasnio da je bio meta pretećih i uvredljivih poruka na društvenim mrežama u kojima se kritikuje njegova seksualna orijentacija i pogrešno pretpostavljeno izraelsko poreklo.
 
Nacionalni centar za borbu protiv onlajn mržnje (PNLH) pariskog tužilaštva izvršio je inicijalnu analizu prenetih poruka i ovu istragu uputio Centralnoj kancelariji za borbu protiv međunarodnih zločina i zločina iz mržnje (OCLCH) s obzirom na nacionalnu dimenziju poslatih poruka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.