Đoković kao niko nikad: Novak osvojio olimpijsko zlato

Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.
On je u finalu teniskog turnira savladao Španca Karlosa Alkarasa posle dva sata i 50 minuta i velike borbe na terenu "Filip Šatrije".
 
Rezultat je bio 7:6, 7:6.
 
Đoković je do zlata došao bez izgubljenog seta.
Đoković je postao peti teniser koji je osvojio zlatni slem u karijeri - sva četiri grend slem turnira plus zlatnu olimpijsku medalju. Ovim dostignućem mogu da se pohvale još Andre Agasi, Rafael Nadal, Serena Vilijams i Štefi Graf.
 
Najbolji svetski teniser svih vremena je postao i najstariji olimpijski šampion u tenisu u pojedinačnoj konkurenciji otkako se ovaj sport vratio u program Igara u Seulu 1988. godine. Do titule je došao pobedivši najmlađeg finalistu. 
 
Đoković je prethodno osvojio bronzanu medalju pre 16 godina u Pekingu.
 
Nakon toga je igrao još dva puta u polufinalu u Londonu i Tokiju, ali je ostao bez odličja.
U prvom setu finala teniseri su osvajali gemove na svoje servise, a Đoković je u četvrtom gemu imao šansu za brejk, ali nije iskoristio tri brejk lopte na 40:0.
 
U petom gemu tri brejk lopte nije iskoristio Alkaras, a 21-godišnji Španac bio je neuspešan i u devetom gemu, u kome je imao pet brejk lopti.
 
Đoković je imao priliku u 12. gemu da napravi brejk i osvoji set, ali je Alkaras spasio brejk loptu i izborio je taj-brejk.
 
Srpski teniser je dobro igrao u taj-brejku, od 3:3 vezao je četiri poena i posle sat i 33 minuta poveo je u meču.
 
Teniseri su u drugom setu osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk.
 
Posle 2:2, Đoković je osvojio pet uzastopnih poena i posle prve meč lopte ostvario jednu od najvećih pobeda u karijeri.
Ovo je druga zlatna medalja Srbije na ovim Olimpijskim igrama.
 
Prvo odličje za srpski tim osvojili su strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, koji su slavili u disciplini deset metara vazdušni pištolj - miks.
  • Vozim se autobusom

    04.08.2024 23:37
    Zlatne ribice
    Sutra kada počnu gondole po Vrnjačkoj banji, seča po Goču, mini hidro elekrane, porez u Monaku, ne Srbiji, hoteli, brzo ćete se oporaviti od ove medalje.
    Ali pored toga, jeste Novak najbolji teniser svih vremena i to je njegov uspeh, ne vaš.
  • Nolito Kralju

    04.08.2024 22:33
    Sve ti je oprošteno
  • Obavešteni

    04.08.2024 20:38
    Vrhunski tenis
    Neverovatno odigran meč. Mentalno je bio prejak. Alkaraz fenomenalan takođe. Možda bi bilo pametno da Nole počne da preskače šljaku ubuduće. Dosta je uradio na šljaci, sada samo tvrda podloga i trava. Još 2 GS i može penzija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.