Đoković o osvajanju olimpijskog zlata: To mi je možda i najveći sportski uspeh u životu

Nakon pobede u finalu i osvajanja olimpijskog zlata, Novak Đoković je izjavio da mu je ovo možda i najveći sportski uspeh.
"Naravno da sam preponosan i presrećan, to mi je možda i najveći sportski uspeh u karijeri", rekao je olimpijski šampion.
Kako je naveo, sama činjenica da je u finalu pomogla mu je da rasterećenije uđe u meč.
 
"Ne znam šta da kažem, potpuno sam u šoku, od emocija. Posle polufinala sam rekao da je cilj ostvaren, ušao sam u finale konačno. Svi su želeli da idem na zlato i ja isto, išao sam na to. Činjenica da sam u finalu mi je pomogla da rasterećenije uđem u meč", rekao je Đoković.
Dodao je da mu je prethodni meč sa Alkarasom, na Vimbldonu, pomogao u pripremi za ovo finale.
 
"Naš meč u finalu Vimbldona mi je pomogao za pripremu danas. Lošije od onoga nisam mogao da prođem. Išao sam na sve ili ništa i raspaljivao forhende u odlučujućim momentima", rekao je on.
  • Nikola

    04.08.2024 19:31
    Neverovatan čovek i sportista Sve čestitke.
  • Vlada

    04.08.2024 19:18
    Kakvo srce kakav mentalni sklop. Ovaj covek je neverovatan. Cestitke obojici na neverovatnoj partiji. Ovo je bila epska borba na zivot i smrt. Mnogo puta do sada Nole nije imao srece i tas vage je isao na drugu stranu. Kad tad je moralo da mu se vrati. Sto se mene tice, sad moze u penziju ali ne verujem da ce to i uraditi.
  • Ssy

    04.08.2024 18:45
    Vreme je
    Predlažem da Matel napravi novu lutkicu-Super Novak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.