Đoković posle osvajanja zlata: Voleo bih da nastupam na Igrama u Los Anđelesu

Novak Đoković je, posle osvajanja zlatne olimpijske medalje u Parizu, rekao da bi voleo da nastupa za Srbiju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028.
"Nosio sam zastavu na otvaranju 2012. u Londonu i to je bio najbolji osećaj, do ovog danas. Uvek je čast da predstavljam svoju zemlju, to me motiviše kao ništa drugo. Osvojio sam bronzu na prvim OI, gubio sam polufinala. Sada u 37. godini igrao sam sa najboljim teniserom u ovom trenutku", rekao je Đoković.
 
Marijan Vajda je rekao da će Novak igrati u Los Anđelesu 2028, ukoliko ne osvoji zlato u Parizu.
 
"Marijan Vajda me zna kao moji roditelji, jedan od omiljenih ljudi u mom životu i u pravu je. Želim da igram u Los Anđelesu, uživam da igram za svoju državu i biti deo ovog tima je… Sada se Viktor šali na račun mog kalendara i Los Anđelesa i misli, u redu, još četiri godine sa ovim momkom. Zagrljaji Marjanu, volim ga, bio je u pravu", rekao je Đoković.
Izjavio je i da je znao da mu je ovo poslednja šansa za zlatnu medalju.
 
"Igre dolaze na svake četiri godine, šanse da osvojite medalju za svoju zemlju su retke. Znao sam sve, da mi je ovo poslednja šansa. Znao sam da moram da utišam svu buku oko mene i da se fokusiram na teren. Oduševljen sam onim što sam uspeo i načinom kako sam uspeo. Alkaraz je najbolji na svetu sad, a ja sam 'iznad meseca'", rekao je Đoković.
Naveo je i da je ova godina je bila čudna za njega jer nije osvojio nijednu titulu do sad u sezoni. 
 
"Ali, grend slemovi i OI su najbitniji ciljevi za sezonu, pogotovo OI znajući da mi je ovo poslednja šansa da osvojim zlato. Učinio sam sve što sam mogao da se pripremim, da podignem formu u pravom trenutku, da bude na vrhuncu ovde", istakao je najstariji osvajač zlatne olimpijske medalje u istoriji. 
 
Podsetio je da mu se na Rolan Garosu dogodila povreda koja ga je "izbacila iz planova" i da možda nije očekivao da igra finale Vimbldona.
 
"Alkaraz me je pobedio, bio je bolji, ali sam rekao kad sam dolazio ovde da se osećam kao dosta bolji igrač. Vimbldon mi je dao samopouzdanje u kretanju, u mojoj igri. A, motivacija mi nije bila potrebna, nema veće nego kad predstavljate svoju zemlju. Nisam set ispustio ceo turnir. Znao sam da je ovo moja šansa, ako se ikada desi, da će to biti sad", rekao je Đoković.
 
On je objasnio da je osetio veliko olakšanje kada se plasirao u finale, ali da je želeo zlato, iako je znao da je pobediti Alkarasa "kao popeti se na najvišu planinu".
  • VA014

    05.08.2024 11:47
    CAR
    Još 1 Wimblodon
    Pa odsviraj Mocarta sa pobedničkim reketom. Njega neka izlože pored Mona Lize jer trajace kao i ona što traje. GOAT
  • Igor

    05.08.2024 11:22
    Zamislite igra finale OI 2028 i misli u sebi. Ako pobedim imacu novo zlato, ali ako izgubim, kompletiracu sve medalje, imacu i bronzu i srebro i zlato sa OI.
    Ni malo laka odluka.
  • Legenda

    05.08.2024 07:47
    Bravo Nole!
    I mi bismo voleli, samo napred, navijamo i navijacemo za tebe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.