Belgijska triatlonka u bolnici, uzrok može biti zagađena Sena

Belgijska reprezentacija je odustala od triatlonske mešovite štafete na OI u Parizu pošto se razbolela jedna od njenih sportistkinja, Kler Mišel, saopštio je Olimpijski komitet Belgije.
"COIB i belgijski triatlon se nadaju da će se izvući pouke za buduća triatlonska takmičenja na Olimpijskim igrama. Mislimo na mogućnost treniranja, kao i formata takmičenja koji se moraju unapred razjasniti da bi se osiguralo da nema neizvesnosti za sportiste, pratnju i navijače", saopšteno je.
COIB nije objavio od čega boluje 35-godišnja triatlonka, ali je belgijski list "De Standaard" objavio da je Kler Mišel bolesna već četiri dana i da je u bolnici. Zaražena je bakterijom E.coli koja uzrokuje želudačne i crevne probleme, a uzrok može biti zagađena reka Sena.
 
"Ovo je cirkus sa sportistima, kao marionetama", kazao je belgijski triatlonac Marten Van Riel.
Kvalitet vode Sene izazivao je sporove i neizvesnosti tokom Igara, a nekoliko treninga je otkazano.
 
Takmičenje muškaraca bilo je odloženo, da bi se na kraju održalo istog dana kad i za žene.
 
Organizatori su danas rekli da su uvereni da će se štafeta u ponedeljak održati uprkos otkazivanju današnjeg treninga.
  • DrNS

    05.08.2024 07:52
    E.coli je crevna bakterija. Sena je kanalizacioni odvod. Belgijanke su u pravu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.