Španović i Gardašević bez finala u skoku udalj na Olimpijskim igrama

Atletičarke Ivana Španović i Milica Gardašević nisu uspele da se plasiraju u finale discipline skok udalj na Olimpijskim igrama u Parizu.
Španović i Gardašević bez finala u skoku udalj na Olimpijskim igrama
Foto: Beta/AP
Srpska atletika neće imati predstavnice u finalu discipline skok udalj na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto Ivana Španović i Milica Gardašević nisu uspele da prebrode kvalifikacije.
 
Ivana Španović je prestupila u prvoj seriji, u drugoj je skočila 6,51, što je njen najbolji rezultat ove sezone, dok je u poslednjoj seriji zabeležila skok od 6,31, što nije bilo dovoljno da kvalifikacije završi među 12 najboljih takmičarki.
Milica Gardašević, druga predstavnica Srbije, jedini ispravan skok imala je u prvoj seriji - 6,48, dok je u naredne dve prestupila.
 
Španović je zauzela 16, a Gardašević 18. mesto u generalnom plasmanu. U finale je prošlo najboljih 12 atletičarki.
Samo četiri skakačice su preskočile kvalifikacionu normu od 6,75. Najdalje je skočila Amerikanka Tara Dejvis - 6,90. Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Larisi Japkino (6,87), dok je treća Nemica Malaika Mihambo (6,86), aktuelna evropska prvakinja iz Rima.
 
Španović će karijeru završiti bez olimpijskog zlata, budući da je u Parizu peti i poslednji put učestvovala na Igrama. U Rio de Žaneiru 2016. osvojila je bronzu.
  • Prva Srbija

    06.08.2024 13:11
    Urekao je Dražin unuk...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.