Košarkaši Srbije u polufinalu Olimpijskih igara: Veliki preokret za pobedu protiv Australije

Košarkaši Srbije pobedili su selekciju Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, nakon produžetka, sa 95:90, u izuzetno dramatičnom i uzbudljivom meču.

Da uspeh bude veći, nadoknađen je minus od 24 poena koji je Srbija imala polovinom druge četvrtine.

Srbija je igrala izuzetno lošu odbranu, a Australijanci su sve pogađali pa su već nakon prve deonice imali plus 14. Još lošije je krenulo po nas u drugoj četvrtini, pa su "kenguri" brzo došli na plus 24.

Usledio je izuzetno buran tajm-aut Svetislava Pešića koji je uhvatila i kamera. Očigledno da je selektorova kritika igre urodila plodom pa se već do kraja poluvremena razlika prepolovila - 54:42.

Treći period "orlovi" su otvorili sa presing igrom, brzo preokrenuli rezultat i vodili praktično do samog kraja kada je Mils pogodio za produžetak - 82:82.

U produžetku je Srbija imala više snage i racionalnih rešenja, a meč je odlučila lopta koju je Petrušev 13 sekundi pre kraja ukrao Milsu.

Najefikasniji i najbolji u srpskom timu je bio Nikola Jokić sa 21 poenom, uz 14 skokova i 9 asistencija. Bogdanović je postigao 17 poena, Micić 14, a Gudurić i Dobrić po 11.

Pati Mils je predvodio Australiju sa 26 poena, Gidi je dao 25.

U polufinalu će Srbija igrati protiv boljeg iz duela Sjedinjenih Amričkih Država i Brazila koji se igra kasno večeras.

  • Olivera

    08.08.2024 12:42
    Ako može neko da objasni
    Da li može neko da mi objasni kako to da mi igramo 2 utakmice protiv najmoćnije ekipe Sad a Francuska nijednu?!Žreb?! Ma važi..
  • Sale

    07.08.2024 06:51
    Naša očajna igra, katastrofalna odbrana i katastrofalni napad. Svaku napad isto mučenje, plej donese loptu do linije za tri, Jokić postavi blok, pa razmene loptu, šutnu pa šta bude. Na Jokiću dva ili tri igrača i mi ne umemo da iskoristimo višak. Nikakvih akcija, utčavanja u reket, uporedite akcije Australije i naše. Nebo i zemlja. Pobeda na mišiće, vreme je da Pešić pakuje kofere.
  • Sale NS

    06.08.2024 20:51
    Daleko je to od igre!
    Bilo je svega, a naše loše igre najviše. Znalo se nekada koliko fasuju Australijanci 20-30, afrikanci 30-40 razlike.... a ovo ovde... jedva prođosmo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.