Košarkaši Srbije protiv selekcije SAD u polufinalu turnira na OI

Muška košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv aktuelnog šampiona selekcije SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.
Košarkaši Srbije protiv selekcije SAD u polufinalu turnira na OI
Foto: Beta/AP
Srbija je juče pobedila Australiju posle produžetka 95:90, a selekcija SAD pobedila je Brazil 122:87 (33:21, 30:15, 31:35, 28:16).
 
Američku ekipu predvodio je Devin Buker sa 18 poena, Entoni Edvards postigao je 17, a Džoel Embid 14 poena uz sedam skokova.
Entoni Dejvis pobedi je doprineo sa 13 poena i osam skokova, Lebron Džejms sa 12 poena i devet asistencija, a Kevin Durent sa 11, čime je postigao najbolji strelac u istoriji američke reprezentacije.
U ekipi Brazila najbolji je bio Bruno Kaboklo sa 30 poena i šest skokova. Džordžinjo de Pola dodao je 15 poena i osam skokova, Marselinjo Uertas devet poena, a Jago dos Santos i Lukas Dijas po osam poena.
 
Četvrtfinalne utakmice igraju se u četvrtak, a u drugom polufinalu igraće aktuelni svetski šampion Nemačka protiv domaćina Francuske.
  • baš pišete svašta

    07.08.2024 17:38
    stvarno
    "Srbija je juče pobedila Australiju posle..."

    Treba da pišete istinu koja glasi: Jokić je sam, samcit pobedio Australiju- svi ostali šarani samo mu smetali. U potpisu žešće iznerviran gčedalac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.