Stiv Ker o srpskoj reprezentaciji: Jedna od najboljih utakmica u mom životu, igraju tako zajednički

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Stiv Ker rekao je posle pobede nad Srbijom u polufinalu Olimpijskih igara da mu je to jedna od najboljih utakmica u životu.
"Ovo je bila jedna od najboljih utakmica u mom životu, a znao sam da će ovo biti najteži meč na celom turniru. Rekao sam to mojim pomoćnicima", izjavio je Ker.
 
Trener Golden Stejt voriorsa i američke reprezentacije smatra da je Srbija veoma dobro vođen tim.
"Srbija je tako dobar tim, a pritom nikada nije lako da bilo koju ekipu dobijete tri puta zaredom u kratkom roku. Mi smo ovakvu Srbiju dobili dva puta i bez neizvesnosti. Znao sam da će sada biti teško", naglasio je Ker.
 
Američki selektor je u prvoj analizi zaključio da su izabranici Svetislava Pešića odigrali savršenu utakmicu, te da su se dešavale stvari koje, kako kaže, nije očekivao.
 
"Ubacili su toliko teških šuteva. Aleksa Avramović je pogodio četiri trojke u prvom poluvremenu, to ne očekuješ. Ali, to su olimpijske igre, trenutak... bili su briljantni, isporučili važne stvari pod pritiskom. Sjajan tim, klasa... Igraju tvrdo, tako zajednički", konstatovao je Ker.
On je istakao da ga je utakmica sa Srbijom učinila istinski skromnim.
 
"Počastvovan sam što sam bio deo ove utakmice. Srećan sam što smo pobedili. Video sam neke srpske igrače kako plaču posle utakmice i nekako sam se osetio užasno, jer su uradili sve. Igrali su divnu košarku", rekao je selektor SAD.
 
Ker je naveo kako je tokom cele utakmice, ali i uoči meča, strepeo od Nikole Jokića i ostalih, kako je istakao, dobro vođenih igrača.
 
"Srpski tim uvek zna kako se igraju eliminacione utakmice. Tvrdi su, pametni. Ovaj tim im nije najbolji u šuterskom smislu, ako ih poredimo sa nekim ranijim selekcijama. Ali, trojke su im bile neophodne i dali su ih. Pogodili su skoro svaki važan šut", zaključio je američki selektor.
Košarkaši Srbije poraženi su u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu od selekcije SAD rezultatom 95:91.
 
Srbija će se u borbi za bronzanu medalju u sutra od 11 časova igrati sa Nemačkom, koja je izgubila od Francuske.
  • dz0

    10.08.2024 04:27
    Treba biti realan, 37 minuta bolji tim je vodio, bolji tim igrao cak su i sudije navlacile ali 36 poena najboljeg sutera u istoriji kosarke i 3double jednog od najboljih ikada na parketu, se nece skoro videti u kosarci. Izvukli su nasi maksimum i od svoje igre ali i maksimum od dva veterana velikana svetske kosarke, utakmica za pamcenje i gledanje ponovo. Nikola ce ovo posloziti za sledecu olimpijadu a velikani ce tada biti u penziji a on sam jedan on njih sa zlatom.
  • pobogu

    09.08.2024 19:24
    ""Počastvovan sam što sam bio deo ove utakmice. ... Video sam neke srpske igrače kako plaču posle utakmice i nekako sam se osetio užasno, jer su uradili sve. Igrali su divnu košarku", rekao je selektor SAD."


    Kako divan covek.
  • Realno011

    09.08.2024 15:17
    @Nikola
    Nikola, u tekstu je izjava Stiv Kera (Steve Kerr) koji je trener a ne igrač. Igrač je Stef Kari (Steph Curry). Stiv Kari im je možda sin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.