Aleksandra Perišić osvojila srebro u tekvondu na Olimpijskim igrama u Parizu

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić osvojila je večeras srebrnu medalju u kategoriji do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ona je u finalu izgubila od Mađarice Vivijane Marton sa 2:0, po rundama 7:1, 4:2.

To je treća medalja za srpske sportiste u Parizu, pošto su se zlatom prethodno okitili Novak Đoković i strelci Damir Mikec i Zorana Arunović.

Aleksandra je ove večeri u polufinalu olimpijskog turnira bila bolja od Kineskinje Đi Song pobedivši je 2:0.

Podetimo, ona je takmičenje započela još jutros u 1/8 finala kada je savladala Ozodu Sobirjonovu iz Uzbekistana sa 2:1, da bi potom u četvrtfinalu bila bolja od Tajlanđanke Sasikarn Tongčan sa 2:0.

Ovo je inače peta medalja za naše reprezentativke u tekvondu na Olimpijskim igrama, Milica Mandić je osvojila zlata u Londonu i Tokiju, a Tijana Bogdanović srebro u Riju i bronzu u Tokiju.

Šansu za treću zlatnu medalju za Srbiju imaće vaterpolisti koji u nedelju od 14h igraju finale protiv Hrvatske, dok će košarkaši sutra pokušati da izbore bronzu u duelu sa Nemačkom od 11 časova.

Za bronzu se sutra bori i rvač Hetik Cabolov kroz repersaž u kategoriji do 74 kilograma slobodnim stilom. Protivnik mu je Kubanac Gendri Garzon Kabaljero, repersaži su na programu od 11 časova, a borba Cabolova je treća po redu.

  • Joca

    10.08.2024 09:46
    Tako je bre!!!
  • Drazen

    10.08.2024 09:33
    Svaka cast, veliki uspeh.
    Samo napred bice i zlatna.
  • Žika

    10.08.2024 07:24
    Bravo
    Bravo, svaka čast. Ali, ona je osvojila srebro prethodnom borbom u kojoj je pobedila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.