Košarkaši SAD osvojili olimpijsko zlato: Peto uzastopno

Muška košarkaška reprezentacija SAD osvojila je petu uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju, pošto je u finalu Igara u Parizu pobedila Francusku 98:87 (20:15, 29:26, 23:25, 26:21).
Košarkaši SAD osvojili olimpijsko zlato: Peto uzastopno
Foto: Beta/AP
Američki tim predvodio je Stefen Kari sa 24 poena uz pet asistencija. Kevin Durent dodao je 15 poena, Devin Buker 15 poena i šest skokova, a Lebron Džejms 14 poena, 10 asistencija i šest skokova.
 
Entoni Dejvis pobedi je doprineo sa osam poena i devet skokova, a Entoni Edvards sa osam poena.
U francuskom timu najefikasniji je bio Viktor Vembanjama sa 26 poena uz sedam skokova. Geršon Jabusele imao je 20 poena, a Nando de Kolo 12 poena.
 
Američka ekipa vodila je većim delom utakmice, a Francuzi su držali priključak do sredine druge četvrtine. U trećoj četvrtini selekcija SAD imala je dvocifrenu prednost i držala ju je sve do završnice utakmice, kada je Francuska uspela da smanji zaostatak i primakne se na tri razlike 79:82 poenima Vembanjame.
Kari je trojkom odbio taj napad, posle čega domaća ekipa više nije mogla da ugrozi SAD.
 
Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Srbije, pobedom protiv Nemačke 93:83.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.