Košarkašima Srbije dodeljena bronzana medalja, Jokić izabran u idealni tim OI

Košarkašima Srbije dodeljena je bronzana medalja na ceremoniji održanoj posle finalne utakmice u kojoj su Sjedinjene Američke Države pobedile Francusku 98:87.
Košarkašima Srbije dodeljena bronzana medalja, Jokić izabran u idealni tim OI
Foto: Beta/AP
Košarkašima Srbije medalje je dodelio legendarni španski košarkaš Pau Gasol.
 
Reprezentativci Srbije su nasmejani i veseli stigli na postolje, pošti su prethodno satima zajedno slavili osvajanje bronze u jednom pariskom kafiću.
Srbija je bronzu osvojila pobedom nad Nemačkom rezultatom 93:83.
 
Košarkaš Nikola Jokić izabran je u idealni tim Olimpijskih igara, saopštila je Svetska košarkaška federacija (FIBA).
 
Idealni tim Igara predvodi sinoć izabrani MVP, Amerikanac Lebron Džejms, a tu je i njegov saigrač iz reprezentacije Stef Kari. Džejms i Kari su odličnim igrama tokom celog turnira predvodili Amerikance ka osvajanju zlatne medalje.
 
Uz Jokića, Evropu u idealnom timu predstavljaju i Nemac Denis Šruder i Francuz Viktor Vembanjama.
 
Jokić je predvodio Srbiju ka bronzi sa prosekom od 18,8 poena, 10,7 skokova, 8,7 asistencija, dve ukradene lopte i jednom blokadom.
 
Košarkaška reprezentacija Srbije vraća se sa olimpijskog turnira oko 12.20 časova letom iz Pariza na aerodrom "Nikola Tesla".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.